ΣΠΑΡΤΗ. Τον Καραβά, την Λογγάστρα και τους Σουστιάνους επισκέφθηκε στις 22.9.2023, η υποψήφια Δήμαρχος Σπάρτης Αναστασία Κανελλοπούλου και συζήτησε με τους κατοίκους των χωριών.

«Είναι πράγματι πολύ περίεργο, τα χωριά που βρίσκονται δίπλα στον Ευρώτα να αντιμετωπίζουν τόσο έντονα προβλήματα και να αδυνατούν να αρδεύσουν τα πολύ παραγωγικά και γόνιμα χωράφια τους». Αυτός ο εύλογος προβληματισμός «πηγάζει» από τα χωριά αυτά.

Έμεινε πίσω η υδροδότηση του Καραβά

Όπως σημειώνεται σε σχετική ενημέρωση «Ο Καραβάς που έχει για πολλά χρόνια και εκπροσώπηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης βρίσκεται πολύ πίσω από πλευράς υδραυλικών έργων, τόσο ύδρευσης , όσο και άρδευσης, που σχετίζονται με τις κοινοτικές γεωτρήσεις και με την δημιουργία ενός κλειστού συστήματος άρδευσης. Αποτελεί δε το πλέον αναπτυξιακό έργο για την περιοχή, η οποία έχει ως κύριο εισόδημα την παραγωγή αγροτικών προϊόντων και κυρίως εσπεριδοειδών και κηπευτικών». Η αποκατάσταση, του συστήματος υδροδότησης, όπως ισχυρίζεται η ΔΕΥΑΣ, έχει καθησυχάσει τους κατοίκους, αλλά η ποσότητα και η ποιότητα του νερού δεν παύει να είναι ένα πρόβλημα που χρειάζεται οριστική επίλυση.

Προβλήματα στην οδοποιία

Ο κεντρικός δρόμος του Καραβά , που αποτελεί κομμάτι του επαρχιακού μας δικτύου, απαιτεί επεμβάσεις βελτίωσης της πρόσβασης και καλύτερης σήμανσης.Ο Καραβάς είναι προάστιο της Σπάρτης και συνδέεται με την Σπάρτη, αλλά και με την Λογκάστρα και τους Σουστιάνους με πολλές οδικές αρτηρίες, λόγω του ότι όλα αυτά τα χωριά είχαν και έχουν αναφορά στον κάμπο του Καραβά. Αυτό που παρατηρήσαμε και θεωρούμε εξαιρετικά επικίνδυνο και εξαιρετικής προτεραιότητας είναι ότι κατά μήκος του δρόμου από Καραβά προς Λογκάστρα και Σουστιάνους, ο δρόμος έχει «ρουμανιάσει» με κίνδυνο να προκληθούν καταστροφές .

Η Λογγάστρα αγωνιά

Στη Λογγάστρα έντονο υπήρξε το ενδιαφέρον των κατοίκων για την άρδευση από τον Ερώτα και η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης της πρόσβασης από την Μαγούλα και της δημιουργίας πλέον ενός ικανοποιητικού δρόμου προς τα χωριά που θα επιτρέψει την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Η συζήτηση προχώρησε και προς τα προβλήματα της πόλης της Σπάρτης, δεδομένου ότι πολλές οικογένειες κατοικούν πλέον στην Σπάρτη και τους ενδιαφέρουν άμεσα οι εξελίξεις στην πόλη. Πολλά θέματα που ήταν και σε εμάς άγνωστα και αφορούν σε επεμβάσεις του Δήμου για την εξομάλυνση της λειτουργίας της πόλης, αποκαλύφθηκαν κατά την συζήτηση με την βοήθεια του πρώην Αντιδημάρχου και καταγόμενου από την Λογγάστρα κ Παναγιώτη Αργυρόπουλου.

Οι Σουστιάνοι κοιτούν προς τη Σπάρτη

Το ίδιο έντονο υπήρξε το ενδιαφέρον και των κατοίκων των Σουστιάνων σχετικά με τις εξελίξεις στην πόλη της Σπάρτης και αυτό κρίνεται πολύ φυσικό μιας και όλη η ζωή των χωριών μας και ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται κοντά στη Σπάρτη, εξαρτάται από την καλή λειτουργία και την ανάπτυξη του αστικού κέντρου.

Νέο Μουσείο και Φράγμα Κελεφίνας, στα συρτάρια

Επίσης έντονο υπήρξε το ενδιαφέρον των κατοίκων και για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που εξελίσσονται στην Σπάρτη , όπως είναι το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και το Φράγμα της Κελεφίνας.

Η κ. Κανελλοπούλου αναφέρθηκε στην εξέλιξη και των δύο έργων και τόνισε ότι χωρίς την ενεργοποίηση των πολιτών δεν θα υπήρχε καμία συνέχεια στα έργα αυτά. Εξήγησε ότι επί εννέα χρόνια η Περιφερειακή αρχή Τατούλη κορόιδευε τους Σπαρτιάτες για την μελέτη του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕ και ότι το Φράγμα της Κελεφίνας , το οποίο ήταν αδειοδοτημένο και έτοιμο για δημοπράτηση από το 2014 , μέχρι το 2018 που το ανακάλυψαν αυτό ο κ Σταύρος Καλαβρυτινός και η κ Κανελλοπούλου, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΩΣ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις