ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας συνεχίζοντας τις δράσεις του και αξιοποιώντας τα πολύτιμα συμπεράσματα του 1ου MESSINIA FORUM, θα πραγματοποιήσει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (27η Σεπτεμβρίου) σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ» και την ΚοινΣΕπ «Έθος Πελοποννήσου» ένα στρογγυλό τραπέζι συζήτησης με θέμα την σύνδεση της γαστρονομίας με τον τουρισμό.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση εργασίας με τίτλο: «Διεθνείς Τάσεις στο Γαστρονομικό Τουρισμό & Καλές Πρακτικές - Από τη θεωρία στην Πράξη». Στο επίκεντρο θα είναι η εξερεύνηση των διεθνών τάσεων στο γαστρονομικό τουρισμό με ομιλητή τον κ. Χαρίλαο Καλπίδη, συγγραφέα και ερευνητή του Γαστρονομικού Τουρισμού .

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2023, ημέρα Σάββατο και ώρα 5:00 μ.μ. υπαίθρια, στην ειδυλλιακή παραλία της Καλογριάς στην Στούπα Δυτικής Μάνης και θα αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία, για να ανακαλύψουμε τη σχέση μεταξύ γαστρονομίας και τουρισμού.

Ομιλητές στο στρογγυλό τραπέζι

  • συγγραφέας - ερευνητής του Γαστρονομικού Τουρισμού, κ. Χαρίλαος Καλπίδης
  • Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης - Εργαστήριο Βιοοικονομίας, Κυκλικής Οικονομίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης, κα Κωνσταντίνα Κοτταρίδη
  • Ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Τμήματος Γεωπονίας - Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Λαχανοκομίας, κ. Αναστάσιος Κώτσιρας
  • Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας (ΣΕΜ), κ. Ιωάννης Κολοβός
  • Ο γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, κ. Δημήτριος Πατριαρχέας
  • Η υπεύθυνη του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας (ΚΑΕΜ), εκπρόσωπος του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνταντακόπουλου, κα. Κέλλυ Δημητρούλια
  • Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Δήμου Δυτ. Μάνης, κ. Δημήτριος Εξαρχουλέας και όσοι συμμετέχοντες από τον κλάδο της εστίασης θέλουν να τοποθετηθούν.
  • Επίτιμος καλεσμένος θα είναι ο καταξιωμένος chef κ. Λευτέρης Λαζάρου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις και παρουσιάσεις των τελευταίων διεθνών τάσεων στο γαστρονομικό τουρισμό και τον τρόπο που επηρεάζουν τον τοπικό τουρισμό. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί επίδειξη μαγειρικής (open kitchen) με συμμετοχή επαγγελματιών της μαγειρικής τέχνης από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής

Μάνης. Θα χρησιμοποιηθούν εποχιακά προϊόντα, που έχουν καλλιεργηθεί στον λαχανόκηπο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ποικιλίες που έχουνδιασωθεί από την Τράπεζα Σπόρων του ΠΑΠΕΛ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις