ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Υποδομών και Μεταφορών 2021-2025 εντάχθηκε το έργο - ΣΔΙΤ Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη, από το αρμόδιο υπουργείο. Tο μεγάλο οδικό έργο της Μεσσηνίας που υπεγράφη τον περασμένο Μάιο, έχει σημαντικό αναπτυξιακό, αλλά και τουριστικό πρόσημο. Ο αυτοκινητόδρομος ταχείας κυκλοφορίας, θα διευκολύνει τη γρήγορη πρόσβαση στις τουριστικές περιοχές του νομού.

Δρόμος προς την τουριστική ανάπτυξη

Το έργο έχει αναλάβει το σχήμα ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ύστερα από διαγωνισμό με τη μέθοδο της Σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα. Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον 4 χρόνια και στη συνέχεια το προαναφερθέν σχήμα θα αναλάβει την λειτουργία και τη συντήρηση του άξονα. Το έργο έχει ιδιαίτερα αναπτυξιακό χαρακτήρα καθώς θα βελτιώσει δραστικά την οδική πρόσβαση στις τουριστικές περιοχές της Μεσσηνίας που γνωρίζουν μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια με «ναυαρχίδα» το Costa Navarino.

Φυσική συνέχεια του αυτοκινητόδρομου Μορέα

Ο άξονας Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη είναι η φυσική συνέχεια του αυτοκινητόδρομου Μορέα. Με την ολοκλήρωση και λειτουργία του, ο οδηγός θα μπορεί να φτάνει σε 2 ώρες και 30 λεπτά στην περιοχή της Πύλου και σε περίπου 2 ώρες και 45 λεπτά στην περιοχή της Μεθώνης. Το κόστος του έργου όπως αυτό εγγράφεται στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Υποδομών είναι 311,23 εκατομμύρια ευρώ, για την αναβάθμιση συνολικά 50 χιλιομέτρων από την Καλαμάτα μέχρι την Μεθώνη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις