ΣΠΑΡΤΗ. Τα Καλύβια Σοχάς και τις Αμύκλες επισκέφθηκε στις 22.9.2023, η υποψήφια Δήμαρχος Σπάρτης Αναστασία Κανελλοπούλου και συζήτησε με τους κατοίκους των χωριών.

Το κυρίαρχο θέμα της συζήτησης υπήρξε το πρόβλημα με την παραβατικότητα των Ρομά και με την λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Αμυκλών.

Οι κάτοικοι εξέφρασαν την σοβαρή δυσαρέσκειά τους σχετικά με την παντελή ανυπαρξία σχεδίου για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων και διατύπωσαν την απογοήτευσή τους και την πεποίθηση ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει για να λυθεί το συγκεκριμένο μεγάλο πρόβλημα της περιοχής.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση η κ. Κανελλοπούλου εξήγησε ότι «για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα θα πρέπει να εξειδικευθεί, διότι υπάρχουν Ρομά παραβατικοί , αλλά υπάρχουν και οικογένειες Ρομά που, όσο τους επιτρέπουν οι συνθήκες ζωής τους, πασχίζουν να στεγάσουν και να φροντίσουν τις οικογένειές τους .

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό χρειάζεται ειδικό και αυστηρό σχέδιο αντιμετώπισης της παραβατικότητας και διαφορετικό σχέδιο κοινωνικής ενσωμάτωσης και ένταξης των υπολοίπων οικογενειών Ρομά.

Εξήγησε δε, ότι η αντιμετώπιση μιας τέτοιας κοινωνικής ομάδας και συμπεριφοράς απαιτεί συνεργασία πολλών δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών, απαιτεί αλλαγή νομοθεσίας σε διάφορους τομείς και φυσικά απαιτεί δομές και προγράμματα που θα οδηγήσουν τους Ρομά σε εργασία και αξιοπρεπή διαβίωση οδηγώντας τους μακριά από την παραβατικότητα και την πονηριά με την οποία λειτουργούν σήμερα.

Στην συνέχεια στις Αμύκλες η κκ Κανελλοπούλου μίλησε για την μεγάλη σημασία του ιστορικού και αρχαιολογικού πλούτου των Αμυκλών και του Βαφειού και τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα για την περιοχή είναι η αναβάθμιση της περιοχής, όπου ευρίσκεται ο θολωτός τάφος του Βαφειού και η ανάδειξη μέσω σύγχρονων τεχνολογιών του Αμυκλαίου.

Στο πρόβλημα της ανυπαρξίας πλατείας στις Αμύκλες , η κ Κανελλοπούλου πρότεινε την μεταφορά του δρόμου έξω από τον οικισμό, την πλακόστρωση και τον εξωραϊσμό του και την μετατροπή του σε κεντρική πλατεία του χωριού».

Η κ Κανελλοπούλου μίλησε με τους κατοίκους και για τη αγροτική παραγωγή του χωριού και τους ενημέρωσε ότι η μελέτη του Φράγματος της Κελεφίνας προβλέπει την άρδευση της περιοχής των Αμυκλών και όλων των χωριών που ευρίσκονται δυτικά του Ευρώτα. Εξήγησε δε ότι η ύπαρξη ΤΟΕΒ και δικτύου άρδευσης στην περιοχή θα επιτρέψει την άμεση ένταξή τους στον οργανισμό του Φράγματος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις