ΛΑΚΩΝΙΑ. Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Λακωνίας προχώρησε σε παρέμβαση στον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειο Κικίλια και στον Αρχηγό Π.Σ Αντιστράτηγο κ. Γεώργιο Πουρναρά με θέμα: «Άστοχη τοποθέτηση του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας»

Όπως αναφέρουν οι Λάκωνες Πυροσβέστες τα μέλη της Ένωσης εξοργίζονται και καταδικάζουν τις δηλώσεις δια στόματος του Πολιτικού Προϊσταμένου τους, αρμόδιου Υφυπουργού του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας & Κλιματικής Κρίσης κ. Τουρνά από το έδρανο της Βουλής λέγοντας ότι υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή του ωραρίου σε 12ωρο.

Αναφέρουν συγκεκριμένα: «Για το αν δουλεύουμε οκτώ 24ώρες υπηρεσίες το μήνα με μερικές «ώρες ξεκούρασης μέσα σε αυτές τις βάρδιες», όπως ανέφερε ο Πολιτικός μας Προϊστάμενος κ. Τουρνάς μας βρίσκει έκπληκτους.

Θα έπρεπε να γνωρίζει ως Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης, θέση που κατέχει εδώ και δυο χρόνια τα εξής:

  • Αντί για οκτώ υπηρεσίες 24ώρες το μήνα, κατά την αντιπυρική περίοδο, ο Έλληνας Πυροσβέστης εργάζεται δεκατέσσερις και δεκαπέντε υπηρεσίες το μήνα λόγω Μερικών και Γενικών επιφυλακών.
  • Να μάθει τα προβλήματα που δημιουργούν στην οικογενειακή γαλήνη του Πυροσβέστη οι συνεχείς επιφυλακές προκειμένου να καλυφθούν τα κενά από την έλλειψη προσωπικού.
  • Να ενδιαφερθεί για τις 3.600 κενές οργανικές θέσεις για όλες τις Π.Υ που χρόνο με το χρόνο αυξάνονται και δεν καλύπτονται από την πρόσληψη πεντακοσίων υπαλλήλων για ΕΜΟΔΕ και εκατόν τριάντα δυο πτυχιούχων. (τα κενά ανά υπηρεσία πανελλαδικά παραμένουν).
  • Να αναρωτηθεί γιατί δεν υπάρχουν ανακριτικοί υπάλληλοι στις υπηρεσίες.
  • Να γνωρίζει ότι με την χρήση 12ωρου θα χρησιμοποιηθούν τέσσερις βάρδιες φυλακής, αντί τριών που είναι για την 24 ωρη.
  • Να γνωρίζει ότι χρειάζονται περισσότεροι οδηγοί, οχήματα καθώς και καύσιμα, έτσι ώστε να μπορέσουν να γίνονται οι αλλαγές του Προσωπικού σε συμβάντα.
  • Να γνωρίζει ότι θα υπάρχει χάσιμο εργατοωρών οι οποίες θα είναι στο δρόμο και όχι στο συμβάν.
  • Να γνωρίζει ότι θα αποδυναμωθούν οι βάρδιες επιφυλακής με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, έκτος και έχουμε συνέχεια ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ.

Κύριε υπουργέ σκέψεις για αλλαγή του ωραρίου σε 12ωρη εργασία όπως ανέφερε ο κ. Τουρνάς, δεν είναι το πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση το μείζον δεν είναι ο τρόπος εναλλαγής του ωραρίου, αλλά η ανάγκη τήρησης του, η κατάργηση της απλήρωτης και εκβιαζόμενης υπερεργασίας και η ουσιαστική επιχειρησιακά αξιοποίησή του πυροσβεστικού προσωπικού για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του Πυροσβεστικού Σώματος. Η δύσκολη κοινωνική συγκυρία με τις συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης που πλήττουν και το πυροσβεστικό προσωπικό δεν επιτρέπει «πειραματισμούς» που ανατρέπουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό και παράλληλα «ουδέν» προσφέρουν στην αποτελεσματικότητα του Π.Σ. Αν θέλουμε να κερδίσουμε το στοίχημα της κλιματικής κρίσης, θα πρέπει ο κάθε αρμόδιος φορέας που μετέχει σε αυτό να κάνει αυτά που του αναλογούν».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις