ΑΡΚΑΔΙΑ. Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Αρκαδίας καταγγέλλει προς τα μέλη της ΕΛΜΕ Αρκαδίας, τα τοπικά ΜΜΕ και τα σχολεία του νομού τη στάση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) Αρκαδίας, γιατί δεν δημιουργεί 5ο Τμήμα στη Γ’ τάξη του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης, με αποτέλεσμα στα 4 τμήματα της τάξης να βρίσκονται 29 με 30 μαθητές.

Η Ε.Λ.Μ.Ε Αρκαδίας, δυο φορές, η τελευταία μαζί με εκπαιδευτικούς του 3ου Γυμνασίου, ζήτησε την ίδρυση 5ου τμήματος. Ζήτησε, επίσης, να μη γίνει καμία υποχρεωτική μετακίνηση μαθητών. Η ΕΛΜΕ υπενθυμίζει ότι «είναι σε εφαρμογή η αντιεκπαιδευτική και αναχρονιστική Κ.Υ.Α που ψηφίστηκε στα χρόνια των μνημονίων (ΦΕΚ. 2451/2013) και ορίζει ως μέγιστο αριθμό ανά τμήμα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια τους 27 μαθητές. Επίσης αναφέρει ότι μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις με αιτιολόγηση του Δ.Δ.Ε. μπορεί αυτός ο αριθμός να έχει προσαύξηση +10%. Τέτοια αιτιολόγηση δεν υπάρχει, ούτε υπάρχει κάποιος λόγος για να γίνει. Είναι προφανές ότι η στάση του Δ.Δ.Ε. Αρκαδίας είναι στη λογική της κυβέρνησης που θέλει να εξαφανίσει εκπαιδευτικά κενά με συγχωνεύσεις και πολυπληθή τμήματα με αποτέλεσμα να στοιβάζει τους μαθητές σε 28αρια, 29αρια ακόμη και σε 30αρια τμήματα».

Η ΕΛΜΕ καλεί τώρα τη Δ.Δ.Ε. Αρκαδίας «να σταματήσει να βάζει τέτοιου είδους εμπόδια στη μόρφωση των μαθητών και στο παιδαγωγικό έργο των καθηγητών και να σταματήσει τη δημιουργία τμημάτων που φθάνουν έως και τους 30 μαθητές».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις