Γράφει ο Δημήτρης Νταλιάνης

Αυτή την τετραετία που διανύουμε η Κοινωνική πολιτική Δήμου Ευρώτα είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο! Ένα κοινωνικό παντοπωλείο που δεν το διαχειρίζεται υπάλληλος όπως ο νόμος ορίζει, και που δεν γίνονται ενέργειες για πρόσληψη, για να διακινούν μακαρόνια και άλλα τρόφιμα αιρετοί όπως όλοι ξέρετε προς άγρα ψήφων.

Το τελευταίο 6μηνο δεν εκτελείται καμία εισαγγελική παραγγελία λόγω μη ύπαρξης κοινωνικής λειτουργού με τεράστια ταλαιπωρία για πολλές οικογένειες.

Χάθηκε, μετά από άστοχες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής (Γραφείο Δημάρχου) αφού απορρίφθηκε από τη Περιφέρεια, ως εκπρόθεσμη, η πρόταση ίδρυσης: «Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ευρώτα». Τη πρόταση που είχε ομόφωνα εγκριθεί από όλες τις παρατάξεις, κατέθεσε ο Δήμος Ευρώτα μαζί με την αναπτυξιακή Πάρνωνα αλλά ήταν ελλιπής.

Σε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ψηφίστηκε από την παράταξη Βέρδου η περικοπή δαπανών για να πληρωθεί η οφειλή προς την ΔΕΗ.

Κόπηκαν 8.000€ από Προμήθεια γραφικής ύλης κλπ της υπηρεσίας Κοινωνικής Πρόνοιας., 6.000€ από την τεχνική υποστήριξη διαδικτυακής πύλης, 13.000€ από χρηματικά βοηθήματα σε άπορους δημότες, 60.000€ από επέκταση δημοτικού φωτισμού, 23.000€ από το κοινωνικό παντοπωλείο, 7.000€ από επιχορήγηση σε αθλητικά και πολιτιστικά ΝΠΙΔ κλπ....

Πιστεύουμε πως δεν φθάνουν οι άνω περικοπές να την βγάλουμε για φέτος. Μετά τις εκλογές θα γίνουν περικοπές έργων όπως έγιναν και πριν από 2 μήνες που κόπηκε ποσό 100.000 από το τεχνικό πρόγραμμα...

Ο Δήμος Ευρώτα με Δήμαρχο τον κ. Παπαχρήστου Θύμιο, θα διεκδικήσει και θα ιδρύσει μια Δομή που να εργάζονται ειδικότητες παρέχοντας υποστήριξη σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν και αντιμετωπίζουν κοινωνικό αποκλεισμό, προσφέροντας υπηρεσίες που βελτιώνουν το βιοτικό επίπεδο και διασφαλίζουν την κοινωνική τους ένταξη.

Η Δομή προτείνεται να εχει 7 άτομα με ειδικότητες

  • ΠΕ/ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ
  • ΠΕ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ με ειδίκευση στην μαθησιακή στήριξη-ΠΕ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΡΩΓΗΣ-ΠΕ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ-ΥΕ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΡΟΜΑ

Θα επιδιώξουμε να προσφέρουν υπηρεσίες που αφορούν θέματα εισαγγελικών παραγγελιών, εκπαίδευσης και μείωσης της σχολικής διαρροής παιδιών που φοιτούν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, θέματα που αφορούν την Υγεία και την Πρωτοβάθμια φροντίδα, θέματα που αφορούν την Απασχόληση και την Κοινωνική Ένταξη, θέματα που αφορούν την Στέγαση και την Μετεγκατάσταση των καταυλισμών Ρομά, θέματα που αφορούν την προστασία των παιδιών και την στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών.

Η πρόταση διεκδίκησης θα τεθεί υπόψη της Κοινωνικής Υπηρεσίας και της κοινωνίας προς βελτίωση.

Διαφάνεια, δημοκρατία, αξιοπρέπεια. Βέρδος η Παπαχρήστου; Με το χθές η το αύριο;

(*) Γεωπόνος, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ευρώτα

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις