ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Σε ελαιοτριβείο της Καλαμάτας βρέθηκε η κάμερα της ΕΡΤ με τον δημοσιογράφο Κώστα Γαζούλη. Σε ένα μήνα υπολογίζεται πως θα ενταθεί η λειτουργία του, μιας και ξεκινά η ελαιοκομική περίοδος.

Η τιμή για το περσινό λάδι είναι γύρω στα 8 ευρώ, ενώ για το φετινό δεν έχει βγει ακόμη τιμή εξηγεί στην ΕΡΤ ο Ηλιας Τσαούσης, ιδιοκτήτης του ελαιοτριβείου. Όπως συμπληρώνει, τα αποθέματα από το περσινό λάδι είναι λίγα και θεωρούνται αποθέματα ασφαλείας.

Από την πλευρά του ο κ. Γιαννης Ηλιάδης, πρόεδρος Παμμεσηνιακού Συνδέσμου Ελαιοτριβείων εξηγεί πως φέτος στην Μεσσηνία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, η παραγωγή δεν θα είναι μεγάλη. Τα δέντρα ταλαιπωρήθηκαν από τον ήπιο χωρίς βροχές χειμώνα πέρσι και την ξηρασία φέτος το καλοκαίρι. Αναφερόμενος στα κρούσματα κλοπών ο κ. Ηλιάδης είπε πως υπήρχαν και τα προηγούμενα χρόνια αλλά θα ενταθούν τώρα που η τιμή του λαδιού είναι υψηλότερη. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, πλέον, ακόμα και οι παραγωγοί φοβούνται ότι θα πέσουν θύματα κλοπής, όσο ο καρπός είναι ακόμη στα δέντρα.

Σχετικά με την πώληση ελαιόλαδου της περσινής σοδειάς με φετινές τιμές ο κ. Ηλιάδης είπε πως ο μόνος τρόπος ελέγχου είναι να εξεταστεί σε τι τιμές αγόρασε ο έμπορος το λάδι, εξηγώντας όμως πως το προϊόν έχει τιμή που αυξομειώνεται και η διαφορά τελικής τιμής είναι αναμενόμενη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις