ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Μία ιδιαίτερη έκπληξη μας περίμενε στον καθιερωμένο απογευματινό περίπατο της Πέμπτης! Στην επαρχιακή οδό Μονεμβασίας – Αγίας Παρασκευής συναντήσαμε έναν άνδρα να συλλέγει κάθε λογής απορρίμματα πεταμένα στην άκρη του δρόμου. Με πολύ προσοχή και έχοντας διανύσει μια μεγάλη απόσταση, είχε συγκεντρώσει πλήθος άχρηστων και επικίνδυνων για το περιβάλλον αντικειμένων (πλαστικά μπουκάλια, χάρτινες συσκευασίες, κουτάκια αλουμινίου κλπ.) σκουπίδια ασυνείδητων και ανώριμων πολιτών.

Πρόκειται για τον Frans Smit με καταγωγή από την Ολλανδία, ο οποίος περνά μεγάλα χρονικά διαστήματα στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής. Ένας Ολλανδός που μας δείχνει με τον καλύτερο τρόπο, πως ο εθελοντισμός μπορεί να γίνει πράξη και ότι ο σεβασμός και η αγάπη για το περιβάλλον οφείλει να είναι πρώτη προτεραιότητα για τον καθένα από εμάς.

Το monemvasianews.gr συζήτησε με τον κ. Smit ο οποίος μας τόνισε ότι ζει σε ένα τόπο με απίστευτη ομορφιά, απολαμβάνοντας τη φύση, τη θάλασσα και τις παραλίες, σε μια χώρα η οποία όπως αναφέρει «έχει πολλά να προσφέρει».

«Ωστόσο πρέπει να φροντίζουμε περισσότερο το περιβάλλον. Τα απορρίμματα είναι καταστροφή για τη φύση και την άγρια ζωή» μας δήλωσε, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Τοποθετούμε τα απορρίμματα μας στους αντίστοιχους κάδους. Χρειάζονται μόλις λίγα δευτερόλεπτα να διανύσουμε προκειμένου να βρούμε έναν τέτοιο κάδο…».

Στη σύντομη επικοινωνία που είχαμε μας ανέφερε ότι επιβάλλεται να αλλάξουμε συνήθειες όσον αφορά τη φροντίδα μας για το περιβάλλον και παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη να σταθούμε υπεύθυνα και επιβοηθητικά απέναντι στις υπηρεσίες του Δήμου.

Τέλος ο κ. Smit απευθυνόμενος στον κάθε πολίτη στέλνει το δικό του μήνυμα: «Πρέπει να είμαστε παράδειγμα για τον κάθε συμπολίτη μας αλλά και για τους νέους ανθρώπους και ταυτόχρονα, να στηρίζουμε την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου κάνοντας εθελοντική εργασία. Αρπάξτε μια τσάντα και βοηθήστε έμπρακτα στον καθαρισμό των δρόμων, της θάλασσας και των παραλιών».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις