ΣΚΑΛΑ. Από τον Οκτώβριο του '22 ο Σύλλογος Γονέων είχε καταγγείλει την εισροή υδάτων σε αίθουσες του του 2ου Δημοτικού και 3ου Νηπιαγωγείου Σκάλας και απαιτούσε τον έλεγχο του κτιρίου και την άμεση αποκατάσταση κάθε ζημιάς. Όπως αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ευρώτα «το θέμα είχαμε φέρει τότε στο δημοτικό συμβούλιο και η δημοτική αρχή είχε πεί οτι θα γινόταν η αποκατάσταση, χωρίς χρονοδιάγραμμα και δεσμεύσεις. Με τις εργασίες μόνωσης που ξεκίνησαν τώρα, διαπιστώθηκε σοβαρό πρόβλημα στο κτίριο και καλέστηκαν οι υπεύθυνοι του Δήμου για να εκτιμήσουν το μέγεθος της ζημιάς».

Σύμφωνα με την καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης: «Διαπιστώθηκαν σοβαρές διαβρώσεις που οδήγησαν στο κλείσει η κεντρική είσοδος του κτιρίου και οι μαθητές να εισέρχονται στις αίθουσες απο την πλαϊνή είσοδο των τουαλετών. Το πρόβλημα επηρεάζει τον προαυλισμό των μαθητών και του δημοτικού και του νηπιαγωγείου.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά αυτό που λέμε ότι η αντισεισμικοί, αντιπλημμυρικοί και στατικοί έλεγχοι των σχολείων μας, δεν αποτελούν προτεραιότητα για το κράτος ,την περιφέρεια και τη δημοτική αρχή . Προτεραιότητά τους είναι το σκουπιδοεργοστάσιο της Τέρνα, έργα βιτρίνας, εργολαβίες και ότι έχει σχέση με ανταπόδοση.

Η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των σχολείων, η υποστελέχωση των υπηρεσιών οδηγούν σε εγκληματικές ελλείψεις σε βάρος του λαού και των παιδιών του.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα και να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες εργασίες χωρίς να σταματήσει η εκπαιδευτική διαδικασία».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις