Κυριάκος Φωτόπουλος, ιδρυτής της ΔΙΚΛΙΣ

Ο σεβασμός και η αξιοπιστία είναι οι αξίες που διέπουν τη λειτουργία της ΔΙΚΛΙΣ, που συμπληρώνει φέτος 20 έτη ασφαλιστικής διαμεσολάβησης έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη και υποστήριξη συνεργατών και ασφαλισμένων, τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «NextDeal» o Κυριάκος Φωτόπουλος, ιδρυτής της ΔΙΚΛΙΣ. Προτεραιότητά μας αποτελεί η σοβαρή αντιμετώπιση κάθε ασφαλιστικής ανάγκης αναφέρει ο κ. Φωτόπουλος, γνωστοποιώντας ότι με τα μέχρι στοιχεία το 2023 θα κλείσει με αύξηση τουλάχιστον 5%. Ερωτηθείς σχετικά, τονίζει ότι η ασφαλιστική διαμεσολάβηση, απ’ όποιο κανάλι διανομής και να παρέχεται, μόνο θετικά έχει να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο

Κύριε Φωτόπουλε, η ΔΙΚΛΙΣ πρωταγωνιστεί όχι μόνο στη Σπάρτη, αλλά σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. Περιγράψτε μας την πορεία της από το ξεκίνημα μέχρι σήμερα.

Από το 1987 μέχρι το 2002 που υπηρέτησα το θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης ως ασφαλιστικός σύμβουλος και διευθυντής υποκ/τος ασφαλιστικής εταιρείας, δημιουργήθηκε μια ομάδα επαγγελματιών ασφαλιστών που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.Tότε, δεν υπήρχαν -με εξαίρεση το agency- γραφεία με ομάδες ασφαλιστών, με ανθρώπους που ήθελαν να μεταλαμπαδεύσουν γνώση και να γεννήσουν νέους διαμεσολαβητές.

Έτσι κρίθηκε αναγκαία η ίδρυση της ΔΙΚΛΙΣ.

Η ΔΙΚΛΙΣ συμπληρώνει φέτος 20 έτη ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη και υποστήριξη συνεργατών και ασφαλισμένων.
Εν κατακλείδι, η πορεία, η ανάπτυξη και η εξέλιξη της εταιρείας στην Πελοπόννησο είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με ανθρώπους που την εμπιστεύτηκαν εξ αρχής, όπως η Μάγδα Ματθαίου που έχει τη διεύθυνση δικτύου, και ο Παντελής Μπαλίκης, που διευθύνει το υποκ/μα Καλαμάτας.

Γιατί έχετε επιλέξει τη Σπάρτη ως έδρα για τις δραστηριότητες της εταιρείας;

Ο πυρήνας των συναδέλφων που ανήκουν στην ομάδα ΔΙΚΛΙΣ, ο οποίος ήταν η γενεσιουργός αιτία για τη σύσταση εταιρείας ασφαλιστικής διαμεσολάβησης με έδρα εκτός Αττικής, είχε λακωνική καταγωγή και επαγγελματική δραστηριότητα στο μεγαλύτερο ποσοστό του, οπότε έδρα δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τη Σπάρτη.

Στον Νομό Αττικής έχετε παρουσία; Πού μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι σας;

Διατηρούμε γραφείο παραγωγής στα Μελίσσια από το 2005.

Την ευθύνη της διαμεσολάβησης έχει ο Θάνος Θεοδωρόπουλος, συνάδελφος με καταγωγή επίσης από Σπάρτη.

Ήταν ο πρώτος συνάδελφος που εμπιστεύτηκε την προτροπή μου το 1989 να υπηρετήσει το θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης.

Εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους σε ιδιόκτητα γραφεία που βρίσκονται επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 9.

Ποια είναι η στρατηγική και είναι η φιλοσοφία που διέπει την εταιρεία;

Η φιλοσοφία της ΔΙΚΛΙΣ βασίζεται στο σεβασμό και την αξιοπιστία απέναντι σε πελάτες και συνεργάτες της. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι μόνιμο και καθημερινό μέλημα είναι να γινόμαστε καλύτεροι, να είμαστε πιο χρήσιμοι.

Διαρκής εκπαίδευση και εξέλιξη.

Στην επαρχία δεν κρύβεται κανείς πίσω από ανώνυμα μεγάλα σχήματα.

Κάθε μέρα κρινόμαστε και βαθμολογούμαστε με αυστηρά κριτήρια τόσο ως επαγγελματίες όσο και ως άνθρωποι. Καλούμαστε καθημερινά να αποδείξουμε την υπευθυνότητά μας.

Προτεραιότητά μας αποτελεί η σοβαρή αντιμετώπιση κάθε ασφαλιστικής ανάγκης.
Οι συνεργασίες τόσο με ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές όσο και με τις ασφαλιστικές εταιρείες έχουν την ίδια φιλοσοφία όλα αυτά τα χρόνια.

Η στρατηγική της ανάπτυξης ξεκινά από τη στιβαρή βάση των συνεργατών και πελατών.

Κάθε ένας/μία που μας ξεχωρίζει, μας τιμά και μας εμπιστεύεται, συνεχίζοντας μαζί μας, είναι το εφαλτήριο για την εξέλιξη και τη βελτίωση των υπηρεσιών μας. Είναι πολύ σημαντικό για τον δικό μας χώρο να αυξάνονται σε πλήθος οι πελάτες και οι συνεργάτες χωρίς να αδειάζει η υπάρχουσα δεξαμενή.

Από τα πρώτα βήματα το 1987 μέχρι και σήμερα πρωταρχικό μας μέλημα είναι το αποτύπωμα και η αυτοπραγμάτωση των υπηρεσιών που παρέχουμε.

Κι αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από την αποζημίωση του ασφαλισμένου.

Πώς κινήθηκε παραγωγικά το 2022 για την εταιρεία σας και πώς περιμένετε να κλείσει το 2023;

Το 2022 ήταν η πρώτη μετά την πανδημία χρονιά που επανάφερε τη χειραψία και την παρουσία του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

Δόθηκε η ευκαιρία επανασύνδεσης σχέσεων και συνεργασιών και αυτό αποτυπώθηκε παραγωγικά. Το 2023 δείχνει να κεφαλαιοποιεί αυτό το αποτέλεσμα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι άνθρωποι μετά την πανδημία συζητούν πιο εύκολα την ασφάλιση της υγείας τους. Με τα μέχρι τώρα στοιχεία το 2023 θα κλείσει με αύξηση τουλάχιστον 5%.

Σε ποιους κλάδους δραστηριοποιείστε και ποια είναι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που παρέχετε στους πελάτες σας;

Η εμπειρία τόσων ετών, οι διαχρονικές συνεργασίες με ασφαλιστικές εταιρείες και ασφαλιστικά πρακτορεία, καθώς και τα απαιτούμενα από την ΤτΕ πιστοποιητικά, δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες μας να απολαμβάνουν ασφαλίσεις που εκ του νόμου απαιτούνται ταυτόχρονα με την ασφάλιση που επιθυμούν, καθώς δεν χρειάζεται να προβληματιστούν ανάμεσα σε κόστος ή παροχές. Δική μας ευθύνη είναι η αναζήτηση και η μελέτη της ασφαλιστικής πρότασης που καλύπτει τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.

Πώς βλέπετε γενικά το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και πώς μπορεί ο κλάδος παραμείνει ανταγωνιστικός;

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση, απ’ όποιο κανάλι διανομής και να παρέχεται, μόνο θετικά έχει να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, γι’ αυτό και το μέλλον δείχνει μεγαλύτερη ασφαλιστική συνείδηση, η οποία, παρότι θα θέλαμε να προάγεται από την Πολιτεία ξεκινώντας από τη μικρή παιδική ηλικία, φαίνεται ότι η έννοια της ασφάλισης αποκωδικοποιείται μετά την ασφαλιστική περίπτωση που θα συμβεί και θα αποδείξει τα οφέλη της ασφάλισης.

Ο ασφαλιστικός κλάδος είναι ανταγωνιστικός και θα παραμείνει όσο οι άνθρωποι που τον υποστηρίζουν σκέφτονται και σαν καταναλωτές.

Μπορεί η πώληση να είναι το ζητούμενο, στον ασφαλιστή όμως που το προϊόν δεν έχει συσκευασία, άρωμα, χρώμα και εμφάνιση, ο πωλητής είναι η βιτρίνα, η συσκευασία και το ίδιο το προϊόν για κάθε πελάτη.

Αυτό μένει τελικά στο μυαλό του, η εμπειρία της παρουσίασης του προγράμματος, της επεξήγησης των όρων, της συμβολής στην ενεργοποίηση της κάλυψης.

Αναγκαία η βαθιά γνώση του προϊόντος και η ξεκάθαρη ενημέρωση του ασφαλισμένου σχετικά με όρους και παροχές.

Μονόδρομος για να παραμείνει ανταγωνιστικός είναι η δημιουργία απλούστερων προϊόντων με κατεύθυνση τις νέες ανάγκες του ασφαλισμένου.

Πώς κρίνετε τη συνεργασία σας με τις ασφαλιστικές εταιρείες και τι πιστεύετε για τα «ανταγωνιστικά» δίκτυα πωλήσεων (τραπεζικά, διαδικτυακά κ.λπ.);

Οι συνεργασίες είναι συμφωνίες και πρέπει να τηρούνται.

Πρέπει να υποστηρίζονται, να τιμώνται και να αναγνωρίζονται.

Όταν αυτό συμβαίνει επί σειρά ετών, οι συνεργασίες ενδυναμώνονται και οι συμφωνίες γίνονται καλύτερες.

Οι τυχοδιωκτισμοί στο χώρο μας, όπως και οι συνεργασίες/συμφωνίες που προσβλέπουν σε οφέλη βραχείας ανάπτυξης, θεωρούνται από κάποιους «ανταγωνιστικά» δίκτυα πωλήσεων, ενώ ίσως είναι απλά μια συνέργεια.
Όσοι πιστέψουν στο εύκολο και γρήγορο αποτέλεσμα και αναλώσουν χρόνο, αναζητώντας πάντα το οικονομικότερο ασφάλιστρο, για να δημιουργήσουν χαρτοφυλάκιο, ξεχνούν πως έτσι καμία αξία δεν έχει η δική τους αιτιολογημένη συμβουλή, γιατί απλά δεν είναι συμβουλή, αλλά αριθμητικό αποτέλεσμα. Εννοείται ότι πρέπει να έχει ο καταναλωτής τη δυνατότητα να επιλέξει την online υπηρεσία για έναν απλό και ίσως υποχρεωτικό κίνδυνο ασφάλισης, να αγοράσει συνδυαστικά ένα προϊόν ασφάλισης για την απώλεια των εγγράφων του που θα του προτείνει η τράπεζα, όμως είναι μεγάλη πλάνη να θεωρούνται αυτά «ασφαλιστική διαμεσολάβηση».

Στη μία περίπτωση γίνεται ο καταναλωτής ασφαλιστής και στη δεύτερη περίπτωση συχνά οι ασφαλισμένοι δεν γνωρίζουν τι προϊόν έχουν πληρώσει.

Ο «ανταγωνισμός» είναι καλός όταν είναι υγιής.

Όταν η προσπάθεια όλων γίνεται υπολογίζοντας πρώτα το όφελος του καταναλωτή, τότε υπάρχει υγιής ανταγωνισμός, ο οποίος προσδίδει κύρος στο επάγγελμα του ασφαλιστή και προάγει την ασφαλιστική συνείδηση.

Οτιδήποτε άλλο είναι μια ακόμη εμπορική συναλλαγή.

Ποιος είναι ο Κυριάκος Φωτόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Το 1966 μετακόμισε στη Σπάρτη λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του πατέρα του. Το 1987 ξεκίνησε ως ασφαλιστής στην Αθήνα σε υποκατάστημα ασφαλιστικής εταιρείας. Το 1990 προτάθηκε από την εταιρεία να αναλάβει τη δ/νση υποκ/τος που είχε στόχο να ανοίξει στη Σπάρτη. Αποδέχθηκε την πρόταση και επέστρεψε πλέον μόνιμα στη Σπάρτη. Διηύθυνε το υποκατάστημα μέχρι το 2002 και το 2003 ίδρυσε τη ΔΙΚΛΙΣ. Συνοδοιπόρος του στα εύκολα και στα δύσκολα από το 1984 μέχρι σήμερα η αγαπημένη του Μαρίνα. Έχουν μία κόρη.

Για μεγέθυνση πατήστε ΕΔΩ

Πηγή: Nextdeal newsroom

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις