ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ. Μεγάλο το πρόβλημα στην γραμμή του Οδοντωτού που για ακόμα μια φορά (3η" μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ακινητοποιείται από τα φερτά υλικά που έχουν πέσει. Όπως γράφει το kalavrytanews, το πρόβλημα είναι στα πρώτα 4 χιλιόμετρα της γραμμής, με τόνους λάσπης και φερτών υλικών να έχουν σκεπάσει την γραμμή, απόρροια των πυρκαγιών του καλοκαιριού και στη συνέχεια των βροχοπτώσεων, μάλιστα στο 2ο και 4ο χιλιόμετρο έχουν σκεπαστεί και δύο γέφυρες της γραμμής.

Από την Πέμπτη (19/10) καθαρίζονται οι γραμμές με πρωτοβουλία του Δήμου Καλαβρύτων, αλλά δεν αρκεί. Τα κυβικά λάσπης που πρέπει να απομακρυνθούν είναι πολλά και όλα δείχνουν ότι θα χρειαστούν αρκετές μέρες εργασιών.

Την Παρασκευή (20/10), στα σημεία που παρουσιάζουν πρόβλημα επισκέφθηκε ο Επικεφαλής των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κ. Φλωράτος συνοδευόμενος από Γεωλόγο του Πανεπιστημίου Πάτρας και τεχνικούς - μηχανικούς της Περιφέρειας όπου και διαπίστωσαν το μέγεθος τους προβλήματος. Παρόντες και ο Αντιδήμαρχος Αιγιαλείας Βασίλης Χριστόπουλος και εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαβρύτων. Η Περιφέρεια θα εκπονήσει κατεπείγουσα μελέτη για έργα προστασίας της γραμμής όπου θα συμπεριληφθούν τα γειτονικά πρανή, αλλά και τα φρεάτια απορροής των ομβρύων υδάτων για να μην υπάρξει ξανά πρόβλημα.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις