ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ. Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα λάβουν χώρα στο Δήμο Βέλου-Βόχας οι ακόλουθες εορταστικές εκδηλώσεις:

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

 • Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών και Ιδιωτικών καταστημάτων, των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και οικιών από της 8ης πρωινής ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι της δύσης του ηλίου, της 28ης Οκτωβρίου 2023.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης & 28ης Οκτωβρίου 2023

 • Ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές για τη σημασία της Εθνικής Επετείου, απαγγελίες ποιημάτων και θεατρικά σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ (ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ)

Ώρα 10.00 π.μ: Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου.

 • Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα. Αποστολοπούλου Μαρία-Άννα, εκπαιδευτικό 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού.
 • Συγκέντρωση των επισήμων και των μαθητών μπροστά στο μνημείο των πεσόντων στην Πλατεία Παπακωνσταντίνου, όπου θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση.
 • ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ: Μετά το τέλος της δέησης θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τους: Εκπρόσωπο Δήμου, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδρο Κοινότητας Ζευγολατιού, Αστυνομική Αρχή, εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης, Φιλαρμονική Ζευγολατιού, τους Δ/ντές και μαθητές των σχολείων Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης και Παιδικών Σταθμών, την Πνευματική Στέγη, τον Πολιτιστικό & Λαογραφικό Σύλλογο Βόχας.
 • Τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.
 • Εθνικός Ύμνος από τη Φιλαρμονική Ζευγολατιού του Δήμου Βέλου Βόχας.

Ώρα 11.00 π.μ: Παρέλαση ενώπιον των Αρχών μπροστά στην πλατεία Παπακωνσταντίνου, από μαθητές των σχολείων. Η παρέλαση θα γίνει με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ζευγολατιού του Δήμου Βέλου Βόχας

Καλούνται να παραστούν:

Ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Κοινότητας Ζευγολατιού, το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Διοικητής του Α.Τ. Βραχατίου, οι Ανάπηροι πολέμου, οι Δ/ντές των σχολείων με το προσωπικό τους, οι Δ/ντές και οι Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, Τραπεζών, Οργανισμών, οι Πρόεδροι και τα Δ.Σ. των Συνεταιρισμών με το προσωπικό τους, τα Σωματεία, οι Σύλλογοι και όλοι οι κάτοικοι.

Ο Αιδεσιμότατος Εφημέριος Ζευγολατιού, παρακαλείται για την τέλεση της ιεροτελεστίας, το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Τελετάρχη για την Κοινότητα Ζευγολατιού ορίζουμε την μαθήτρια της Γ΄Λυκείου Ζευγολατιού κα. Κορδαλή Ελπίδα

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΕΛΟΥ

Ώρα 10.30 π.μ: Έπαρση της Σημαίας στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια η Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας.

 • Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από εκπαιδευτικό του Λυκείου Βέλου.
 • Συγκέντρωση των επισήμων και των μαθητών μπροστά στο Ηρώο, όπου θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση.
 • ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ: Μετά το τέλος της δέησης θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τους: Δήμαρχο, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Βέλου, εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης, Δ/ντές και μαθητές των σχολείων Α΄/θμιας, Β΄/θμιας Εκπαίδευσης και Παιδικών Σταθμών και Συλλόγους της Δ.Κ Βέλου και οποιονδήποτε άλλο φορέα επιθυμεί να καταθέσει στεφάνι.
 • Τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.
 • Εθνικός Ύμνος

Ώρα 11.30 π.μ: Παρέλαση ενώπιον των Αρχών από τους μαθητές των σχολείων.

Καλούνται να παραστούν:

Ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Κοινότητας Βέλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Ανάπηροι πολέμου, οι Δ/ντές των σχολείων με το προσωπικό τους, οι Δ/ντές και οι Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, Τραπεζών, Οργανισμών, οι Πρόεδροι και τα Δ.Σ. των Συνεταιρισμών με το προσωπικό τους, τα Σωματεία, οι Σύλλογοι και όλοι οι κάτοικοι.

Ο Αιδεσιμότατος Εφημέριος Βέλου, παρακαλείται για την τέλεση της ιεροτελεστίας, το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.

ΤΕΛΕΤΑΡΧΗ για την Κοινότητα Βέλου ορίζουμε την κα. Γκόλφω Κούτουλα, υπάλληλο Δήμου Βέλου Βόχας

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ

Ώρα 10.30 π.μ: Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Βραχατίου.

 • Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Βασίλη Καρρά, Καθηγητή Γυμνασίου Βραχατίου
 • Συγκέντρωση των επισήμων και των μαθητών μπροστά στο Ηρώο στην πλατεία Αγίας Παρασκευής, όπου θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση.
 • ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ: Μετά το τέλος της δέησης θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τους: Εκπρόσωπο του Δήμου, Πρόεδρο Κοινότητας Βραχατίου, εκπρόσωπο Εθνικής Αντίστασης, Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου Βόχας, Πρόεδρο ΝΠΔΔ ΄΄ΑΝΕΛΙΞΗ΄΄, εκπρόσωπο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Κορινθίας, Δ/ντές και μαθητές των σχολείων Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης και Παιδικών Σταθμών, Συλλόγους της Δ.Κ Βραχατίου και οποιονδήποτε άλλο φορέα επιθυμεί να καταθέσει στεφάνι.
 • Τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.
 • Εθνικός Ύμνος
 • Ώρα 11.30 π.μ: Παρέλαση ενώπιον των Αρχών, από μαθητές των σχολείων

Καλούνται να παραστούν:

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Κοινότητας Βραχατίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Ανάπηροι πολέμου, οι Δ/ντές των σχολείων με το προσωπικό τους, οι Δ/ντές και οι Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, Τραπεζών, Οργανισμών, οι Πρόεδροι και τα Δ.Σ. των Συνεταιρισμών με το προσωπικό τους, τα Σωματεία, οι Σύλλογοι και όλοι οι κάτοικοι.

Ο Αιδεσιμότατος Εφημέριος Βραχατίου, παρακαλείται για την τέλεση της ιεροτελεστίας και το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.

ΤΕΛΕΤΑΡΧΗ για τη Κοινότητα Βραχατίου ορίζουμε τον κ. Άρη Σταύρου, Πρόεδρο Πολιτιστικού & Αθλητικού Συλλόγου Βραχατίου ΄΄Μέγας Αλέξανδρος΄΄

 • Ο εορτασμός στις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου θα πραγματοποιηθεί με μέριμνα των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν το Δήμαρχο στα οικεία Τοπικά Διαμερίσματα.
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις