ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο Βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός συναντήθηκε με την Υπουργό Πολιτισμού Δρα. Λίνα Μενδώνη, με την οποία είχε μια εξαιρετικά χρήσιμη και παραγωγική συζήτηση και συνεργασία. Η Υπουργός Πολιτισμού, τον ενημέρωσε για μια σειρά πολύ σημαντικών έργων και πρωτοβουλιών.

Παλαιό Μουσείο

Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου 2023 ολοκληρώνεται η διεκπεραίωση της μελέτης για το παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων. Έτσι, σηματοδοτείται μια σημαντική πρόοδος του εν λόγω έργου, το οποίο εισέρχεται σε μια φάση υψηλής ωρίμανσης. Μάλιστα, η Υπουργός κα. Μενδώνη ενημέρωσε πως σημαντικά έργα, παρεμβάσεις και δραστηριότητες στο παλαιό Μουσείο, θα τύχουν γενναίας χρηματοδότησης από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Νέο Μουσείο

Ακόμη, η Υπουργός επανέλαβε στη συζήτησή της με το Βουλευτή, πως είναι δέσμευση τόσο της ιδίας, όσο και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να προχωρήσει και να υλοποιηθεί το έργο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου. Μάλιστα, τόσο σε επίπεδο Υπουργείου Πολιτισμού, όσο και σε κεντρικό Κυβερνητικό επίπεδο, εξετάζονται όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε να εκπληρωθεί η ξεκάθαρη πρόθεση της Κυβέρνησης για ένταξη του έργου σε σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, και με τις καλύτερες δυνατές προδιαγραφές.

Βιολογικός σε Σπάρτη - Μυστρά

Ο Νεοκλής Κρητικός έθεσε στην Υπουργό και άλλα καίρια ζητήματα, όπως αυτό του βιολογικού καθαρισμού στη Σπάρτη, καθώς και τα σχετικά ζητήματα του συστήματος αποχετεύσεως που εξυπηρετούν τόσο το Μυστρά, όσο και άλλους οικισμούς. Η Υπουργός διάκειται θετικά προς αυτό το αίτημα, και μάλιστα η συζήτηση του εν λόγω θέματος ολοκληρώθηκε με άμεση ενημέρωση και του αρμοδίου προσωπικού του Υπουργείου, το οποίο θα εξετάσει και αξιολογήσει τα εν λόγω αιτήματα.

Φωτισμός μνημείων και χώρων

«Επιπρόσθετα προχωρούν σημαντικά έργα Πολιτισμού στο Νομό μας και αυτό δεν μπορεί παρά να μας ικανοποιεί», τόνισε ο κ. Κρητικός. Πιο συγκεκριμένα: η έγκριση της μελέτης φωτισμού ανάδειξης του κεντρικού λιθόστρωτου οδικού άξονα κυκλοφορίας του Αρχαιολογικού Χώρου Μυστρά, καθώς και της επικαιροποιημένης μελέτης φωτισμού ανάδειξης όψεων και άμεσου περιβάλλοντος χώρου συγκροτήματος Παλατιών και της μελέτης συντήρησης και αποκατάστασης του γραπτού διακόσμου του Ναού της Περιβλέπτου στον ίδιο Χώρο. Επιπλέον, εγκρίθηκαν οι μελέτες αποκατάστασης της Μονής της Αγ. Κυριακής στη Βαμβακού και η οριστική μελέτη σχεδιασμού, προμήθειας και εγκατάστασης φωτιστικών σωμάτων για τον φωτισμό του βράχου Μονεμβασίας.

Η συνάντηση του κ. Βουλευτή με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έκλεισε σε ιδιαίτερα ζεστό και φιλικό κλίμα. Αμφότεροι συμφώνησαν να διατηρήσουν τακτική επικοινωνία, ώστε μέσα από την αναγκαία συνεργασία, να δοθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις στα ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού που αφορούν τη Λακωνία.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις