ΣΠΑΡΤΗ. Ο Σύλλογος Φίλοι της Μουσικής «Η Ταϋγέτη» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου προσκαλεί στην εκδήλωση αποκαλυπτηρίων της προτομής του αείμνηστου Σπαρτιάτη μουσουργού Μιχάλη Μαχαίρα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 πμ στην αίθουσα Λακώνων Ποιητών στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας στη Σπάρτη. Την προτομή του αείμνηστου Μιχ. Μαχαίρα φιλοτέχνησε με δαπάνες της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο Σπαρτιάτης γλύπτης, Δημοσθένης Τζανάκος. Κατά την εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί ομιλία για το έργο του Μιχάλη Μαχαίρα από την εκπαιδευτικό Ελένη Τσάχαλη - Λαδά. Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα από την τετράφωνη μικτή χορωδία του συλλόγου με την επωνυμία «Μιχάλης Μαχαίρας».

Ο Μιχάλης Μαχαίρας, σπάνιος Σπαρτιάτης και ξεχωριστός Μουσουργός, κατόρθωσε να αποτυπώσει και να αφήσει ως κληρονομιά συνθέσεις μοναδικές που εμπεριέχουν και συνδυάζουν τον πλούτο και την πληρότητα της ευρωπαϊκής μουσικής με την αυθεντικότητα και εκφραστικότητα της ελληνικής έμπνευσης. Δ.Α.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις