ΣΠΑΡΤΗ. Οι Φοιτητές στη Σπάρτη εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουν προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ανυπαρξία φοιτητικής εστίας, τα προβλήματα στη σίτιση τους και στην μεταφορά τους από τη Σπάρτη στον Κλαδά. Αναγκάζονται για μια ακόμα χρονιά να κατέβουν στους δρόμους για διαμαρτυρία, ενώ η Σπάρτη παρακολουθεί χωρίς να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να διασφαλίσει την κακή λειτουργία των ΑΕΙ-ΤΕΙ. Συνήθως οι Σπαρτιατική Πολιτεία απευθύνει ευχολόγια και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Δείτε τι αναφέρουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι στη Σπάρτη:

«Από την πρώτη μέρα της εισαγωγής μας στο Πανεπιστήμιο, οι φοιτητές σε όλη την Ελλάδα ερχόμαστε αντιμέτωποι με σειρά ζητημάτων που προκύπτουν από την υποχρηματοδότηση της Φοιτητικής Μέριμνας.

Συγκεκριμένα στη Σπάρτη, τη στιγμή που οι τιμές των ενοικίων έχουν αυξηθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και που υπάρχει ακόμη και το ζήτημα μη εύρεσης στέγης, όχι μόνο παραμένει αλλά και παγιώνεται το πρόβλημα με τις φοιτητικές εστίες, καθώς δεν υπάρχει κανένα δωμάτιο να φιλοξενεί φοιτητές.

Την ίδια στιγμή, στη σίτιση έχουμε αλλαγές στις λίστες των δικαιούχων κάθε μήνα με φοιτητές να αφαιρούνται από τις λίστες χωρίς καμία αλλαγή στα εισοδηματικά ή κοινωνικά τους κριτήρια και χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση(!) λόγω της μείωσης των κρατικών κονδυλίων.

Οσον αφορά τη μετακίνηση τόσο οι φοιτητές των Ψηφιακών όσο και οι φοιτητές της Φυσικοθεραπείας πληρώνουν αντίτιμο για να μεταβούν στον Κλαδά και στο Νοσοκομείο αντίστοιχα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

Στις σημερινές συνθήκες που η αύξηση του πληθωρισμού πλήττει εμάς και τις οικογένειες μας και που μεγάλο μέρος των φοιτητών εργάζεται για να ανταπεξέλθει οικονομικά, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να δοθεί οριστική λύση στα ζητήματα της σίτισης, της στέγασής και της μετακίνησής μας!»

Στις 11 το πρωί την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου όλοι οι Φοιτητικοί Σύλλογοι στη Σπάρτη διαδηλώνουν στους δρόμους της Σπάρτης και διεκδικούν:

  • Δωρεάν σίτιση για κάθε φοιτητή και φοιτήτρια, καλύτερη ποιότητα φαγητού.
  • Να ολοκληρωθεί η κατασκευή των φοιτητικών εστιών- Μίσθωση δωματίων ή αξιοποίηση άλλου χώρου μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.
  • Δωρεάν μετακίνηση από και προς τον Κλαδά και το Νοσοκομείο για όλους τους
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις