ΣΠΑΡΤΗ. Μια σπουδαία δράση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς ολοκλήρωσε η σχολική κοινότητα του 1ου Δημοτικού σχολείου Σπάρτης. Μαθητές και κηδεμόνες του σχολείου υλοποίησαν την ιδέα του Συλλόγου Διδασκόντων να συγκεντρώσουν και να παραδώσουν γραφική ύλη και παιδαγωγικό υλικό σε τρία Νηπιαγωγεία του Νομού Καρδίτσας που βρέθηκαν σε δεινή κατάσταση από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Με την δράση «Υιοθετούμε νηπιαγωγεία» οι μαθητές και οι κηδεμόνες του σχολείου ευαισθητοποιήθηκαν και σε ένα δεκαήμερο (1-10/11) συγκέντρωσαν αρκετό υλικό αποτελούμενο από παραμύθια, παζλ, μαρκαδόρους, φακέλους, πλαστελίνες κ.α. - κατόπιν επικοινωνίας - που προωθήθηκαν στα νηπιαγωγεία Προαστίου, Αγίας Τριάδας και Μάρκο της Πρωτοβάθμιας Δ/νσης Καρδίτσας. Στόχος ήταν να εκφράσουν την ιδιαίτερη συμπαράστασή τους σε νήπια και εκπαιδευτικούς , που στερούνται κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες την επιστροφή τους στο σχολείο κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση του Σχολείου «η δράση αυτή είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές, καθώς το σχολείο δεν προσφέρει μόνο γνώσεις, αλλά διδάσκει και την ενσυναίσθηση και την αλληλεγγύη, έτσι ώστε μέσα σε ένα κλίμα ομοψυχίας, να βρίσκουμε τα ψυχικά αποθέματα προκειμένου να ξεπερνούμε ως κοινωνία κάθε δυσκολία».

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλη την σχολική κοινότητα του 1ου Δημ. σχ. Σπάρτης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις