ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ. Υπογράφηκε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 η σύμβαση υλοποίησης του έργου αντικατάστασης τμημάτων αγωγών και επέκτασης δικτύων ύδρευσης οικισμών του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, με προϋπολογισμό 2.250.967 ευρώ.

Η σύμβαση υπογράφηκε παρουσία του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου, μεταξύ του Προέδρου της ΔΕΥΑ κ. Νίκου Μαρούντα και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας κ. Κώστα Δηλάρη. Πρόκειται για έργα που χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αφορούν την κατασκευή ενός νέου δικτύου αγωγών συνολικού μήκους 41 χιλιομέτρων περίπου που θα αντικαταστήσει πεπαλαιωμένους αγωγούς και αγωγούς αμιάντου. Το έργο περιλαμβάνει επίσης συντήρηση δεξαμενών – υδατόπυργων όπου απαιτείται, καθώς επίσης φρεάτια και άλλα συνοδευτικά έργα. Το μεγάλο αυτό έργο προγραμματίστηκε, σχεδιάστηκε και υποβλήθηκε χάρη στις υπερπροσπάθειες της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας, παρά την υποστελέχωση και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει, για να δώσει λύση σε πάγια αιτήματα δημοτών.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος τόνισε τα εξής:

«Η υπογραφή μιας ακόμη μεγάλης σύμβασης, αυτή τη φορά για το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης σε 21 οικισμούς του Δήμου μας, αποδεικνύει ότι αυτή η Δημοτική Αρχή μαζί με τη ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας, ενδιαφέρθηκαν και τελικώς επιλύουν ένα πρόβλημα δεκαετιών, την παλαιότητα και ακαταλληλότητα των δικτύων ύδρευσης, που υποβαθμίζει την ποιότητα του παρεχόμενου νερού σε αρκετούς οικισμούς του Δήμου μας. Μελετήσαμε λοιπόν έγκαιρα και υποβάλλαμε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” πρόταση χρηματοδότησης του έργου αντικατάστασης των παλαιών αυτών αγωγών, προϋπολογισμού 2,2 εκ ευρώ. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας αποτέλεσμα του σχεδιασμού, της μεθοδικότητα και της προσήλωσης στο στόχο μας για βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Νίκος Μαρούντας: «Με το μεγάλο αυτό έργο χιλιάδες κάτοικοι του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας θα έχουν επιτέλους ποιοτικό νερό, ασφαλές για την υγεία, χωρίς επιβλαβείς ουσίες που προέρχονται από τα παλαιά δίκτυα αμιάντου. Επίσης, όταν ολοκληρωθεί το νέο δίκτυο, θα μηδενιστούν οι απώλειες νερού εξαιτίας συχνών βλαβών των παλαιών αγωγών, με αποτέλεσμα να υπάρχει καλύτερη ροή του νερού αλλά και ομαλότερη λειτουργία των αντλητικών συγκροτημάτων».

Που θα γίνουν οι παρεμβάσεις:

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ (9 τμήματα συνολικού μήκους 2.460 μ.)

ΚΑΜΕΝΑ (συνολικό μήκος 496 μ.)

ΚΑΥΚΩΝΙΑ (4 τμήματα συνολικού μήκους 1.168 μ.)

ΑΜΠΑΡΙ (3 τμήματα συνολικού μήκους 2.276 μ.)

ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΣ (3 τμήματα συνολικού μήκους 2.400 μ.)

ΠΛΑΤΑΝΟΣ (10 τμήματα συνολικού μήκους 2.685 μ.)

ΠΕΛΟΠΙΟ (33 τμήματα συνολικού μήκους 3.952 μ.)

ΣΜΙΛΑ (3 τμήματα συνολικού μήκους 2.626 μ.)

ΣΤΡΕΦΙ (13 τμήματα συνολικού μήκους 2.464 μ.)

ΦΛΟΚΑ (3 τμήματα συνολικού μήκους 1.046 μ.)

ΑΣΤΡΑΣ (συνολικό μήκος 2.368 μ.)

ΛΑΜΠΕΙΑ (2 τμήματα συνολικού μήκους 5.132 μ.)

ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ (5 τμήματα συνολικού μήκους 2.028 μ.)

ΔΟΥΚΑ (5 τμήματα συνολικού μήκους 1.000 μ.)

ΚΟΥΜΑΝΗ (συνολικό μήκος 3.020 μ.)

ΛΑΣΔΙΚΑ – ΚΡΥΟΝΕΡΙ (συνολικό μήκος 2.798 μ.)

ΜΗΛΙΕΣ (Δεξαμενή: εργασίες επισκευής στεγάνωσης & μόνωσης – 2 τμήματα συνολικού μήκους 2.007 μ.)

ΝΕΡΑΙΔΑ (5 τμήματα συνολικού μήκους 660 μ.)

ΒΑΣΙΛΑΚΙ (Υδατόπυργος & Δεξαμενή: εργασίες επισκευής στεγάνωσης & μόνωσης)

ΥΨΗΛΟΝ (Υδατόπυργος: εργασίες επισκευής στεγάνωσης & μόνωσης)

ΛΑΛΑ (Δεξαμενή Αγ. Αικατερίνης: εργασίες επισκευής στεγάνωσης & μόνωσης).

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ: 40.586 μ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις