ΣΠΑΡΤΗ. Την ευθυγράμμισή τους με τις αποφάσεις της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας εξέφρασαν ο πρόεδρος και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης, ανακοινώνοντας αποχή από τα καθήκοντά τους έως τις 24 Νοεμβρίου 2023 εξ αιτίας του υπό διαβούλευση και ψήφιση νέου Φορολογικού Νομοσχεδίου.

Σε πρόσκληση του Notospress o πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης κ. Ιωάννης Νικολόπουλος και πέντε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ανέπτυξαν την επιχειρηματολογία τους για το άδικο Φορολογικό Νομοσχέδιο που πλήττει καίρια τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως είναι το Δικηγορικό Σώμα. Όπως εξηγεί ο πρόεδρος κ. Νικολόπουλος - και επαυξάνουν τα μέλη του ΔΣ - ο μαχόμενος δικηγόρος φορολογείται άμεσα και απευθείας για την εργασία που ασκεί.

Το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο στοχεύει στην συγκέντρωση εσόδων από τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, την ώρα που μεγάλο ποσοστό δικηγόρων της χώρας δεν έχει καν έδρα ή αντιμετωπίζει προβλήματα επαγγελματικής βιωσιμότητας. Ταυτόχρονα υποχρεώσεις του Δημοσίου προς του δικηγόρους - συμπαραστάτες αποδίδονται στάγδην…

Όπως σημειώνουν οι δικηγόροι της Σπάρτης, ο κλάδος των δικηγόρων δεν είναι οικονομική ελίτ της χώρας, βιώνει όλες τις κρίσεις και τις δυσκολίες που έχουν ενσκήψει στην ελληνική κοινωνία και αγορά και δεν μπορεί παρά να αντιδράσει, δια της αποχής, στο υπό διαβούλευση και ψήφιση νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο. Σημαντικές οι αναφορές και για την ταχύτητα απονομής της Δικαιοσύνης, θέμα που αναδεικνύει διαχρονικές παθογένειες του Συστήματος.

Ενδιαφέρον έχουν οι θέσεις και απόψεις που καταθέτουν στο Notospress τόσο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης κ. Ιωάννης Νικολόπουλος όσο και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Στέφανος Βρεττάκος, Αχιλλέας Αλεξόπουλος, Δήμητρα (Μιμίκα) Λαδά, Παναγιώτης Κοτσώνης και Μαριαλένα Λιαπάκου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις