ΑΜΑΛΙΑΔΑ. «Δικαιοσύνη για το Ντίνο μας»… Αυτό ζητούσαν διαρκώς από τη νυν δημοτική αρχή και με κραυγή απόγνωσης η οικογένεια και φίλοι του 32χρονου Ντίνου Καραγκιόζη, που χάθηκε τόσο άδικα όταν χτυπήθηκε από υψηλή τάση ρεύματος στον συνοικισμό του Παπακαυκά, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χθες το πρωί σε κεντρικά σημεία της Αμαλιάδας.

Τραγική φιγούρα η μητέρα και η σύζυγος του 32χρονου, που κρατώντας στα χέρια τους μια φωτογραφία του δικού τους Ντίνου, του ανθρώπου τους που από τη μια στιγμή στην άλλη έχασαν, ζητούσαν δικαιοσύνη, ένα συγγνώμη από τους ανθρώπους της δημοτικής αρχής, καθώς και να τους υποδειχθούν όσοι ευθύνονται για το ανολοκλήρωτο αυτό έργο και τη λακκούβα στην οποία έπεσε ο νεαρός και που παραμένει μέχρι και σήμερα, 52 ημέρες μετά το δυσάρεστο γεγονός, ανοιχτή.

Έξω από το δημαρχείο και το Μουσείο Μπελογιάννη

Η οικογένεια του 32χρονου και δεκάδες φίλοι του, συγκεντρώθηκαν αρχικά στην είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου της Αμαλιάδας και πλησίον του σπιτιού του δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη, όπου με πανό και συνθήματα ζητούσαν εξηγήσεις για τον αδόκητο χαμό του δικού τους ανθρώπου, καθώς και να κλείσει επιτέλους αυτή η λακκούβα που παραμένει μετά από σχεδόν δυο μήνες ανοιχτή. Ακολούθησε αυτοκινητοπομπή στο κέντρο της Αμαλιάδας και συγκεκριμένα στη διασταύρωση έξω από το Μουσείο Μπελογιάννη, όπου παρέμειναν για σχεδόν μια ώρα.

Μια στιγμή… παραλίγο να διαλύσει την ήρεμη κινητοποίηση

Τα πράγματα κυλούσαν ήρεμα και ομαλά. Ωστόσο μια στιγμή παραλίγο να τα «τινάξει» όλα στον αέρα! Ένας θερμοκέφαλος πολίτης προκάλεσε με τις πράξεις του τους συγκεντρωμένους κατοίκους της συνοικίας Παπακαυκά, με αποτέλεσμα να ξεφύγει η κατάσταση και να χρειαστεί η παρέμβαση των ψυχραιμότερων – του αδελφού και του πατέρα του άτυχου Ντίνου στην προκειμένη περίπτωση – για να σταματήσει η φασαρία.

«Θέλω να βρεθεί ο ένοχος»

Από την πλευρά του, ο πατέρας του 32χρονου, Δημήτρης Καραγκιόζης, υπογράμμισε πως παρά την απώλειά του παραμένει σε σχετικά ήρεμη κατάσταση, δεδομένων των συνθηκών, και ζήτησε από το δήμαρχο να του υποδείξει τον υπεύθυνο, ειδάλλως διεμήνυσε πως θα ακολουθήσουν άσχημες στιγμές. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Θα ήθελα ο δήμαρχος, αν δεν είναι υπεύθυνος ο ίδιος για ότι έχει γίνει, να ενεργήσει και να βρει τον υπαίτιο που άφησε το έργο έτσι. Αν αυτό δε γίνει, το λέω μπροστά σε όλους, θα γίνουν πολύ άσχημα πράγματα. Μέχρι στιγμής είμαι ήρεμος και θέλω να ενεργήσουν σωστά όλοι. Μας έκαψαν την ψυχή με αυτό που έκαναν. Χάθηκε μια ζωή άδικα. Θέλω να βρεθεί ο ένοχος. Βγήκες και είπε ότι ήσουν πλάι στην οικογένειά μου. Είσαι ψεύτης! Δεν πειράζει όμως. Ο Θεός είναι μεγάλος».

Μάνα και σύζυγος ζητούν… δικαιοσύνη!

Με τον πόνο τους να παραμένει μεγάλος, η μητέρα και η σύζυγος του 32χρονου Ντίνου ζήτησαν δικαίωση για τον άνθρωπό τους. Η μητέρα του επεσήμανε φώναξε να «είναι ο τελευταίος θάνατος αυτός του παιδιού» της και παράλληλε επέρριψε ευθύνες στο νυν δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη και σημείωσε πως ο γιός της άφησε δυο παιδάκια ορφανά και πως κανείς δεν μπορεί να της τον φέρει πίσω. Από την πλευρά της, η σύζυγός του εξέφρασε την αγανάκτησή της για αυτό που συνέβη και ζήτησε δικαίωση για τον αδικοχαμένο Ντίνο. «Δικαιοσύνη ζητάω. Τίποτα άλλο. Έμειναν δυο παιδιά ορφανά πίσω», ανέφερε.

«Το έργο συνεχίζει να παραμένει ανοιχτό»

Ο αδερφός του 32χρονου Ντίνου, Διονύσης, υπογράμμισε πως το έργο παραμένει όπως ήταν και ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να έρθουν άμεσα και να το φτιάξουν για να μην υπάρξουν άλλα θύματα, ενώ απαίτησε δικαίωση για την ψυχή του αδερφού του. «Από ένα λάθος του δήμου έχει χαθεί ένας άνθρωπος 32 μόλις χρόνων. Μετά από 50 μέρες, το έργο συνεχίζει να παραμένει ανοιχτό. Εκεί παίζουν τα παιδιά μας. Παρακαλούμε τους αρμόδιους να έρθουν να φτιάξουν το έργο και θέλουμε δικαιοσύνη για τον αδερφό μου που άφησε δυο παιδάκια, ένα 10χρονο και ένα 4χρονο, ορφανά. Θέλουμε η ψυχή που έχει χαθεί να δικαιωθεί. Σε αντίθετη περίπτωση, θα είναι διαφορετική η στάση μας απέναντί τους».

«Δε θέλουμε να έχουμε άλλα τέτοια παρατράγουδα»

Στο σημείο βρέθηκε και ο Πρόεδρος της Συνοικίας Παπακαυκά Γιώργος Πιλαφτσής, εξέφρασε τους φόβους του για το έργο που παραμένει στην ίδια κατάσταση και αιτήθηκε από τις αρμόδιες αρχές να έρθουν και να κάνουν όλες τις απαραίτητες εργασίες για να μην κινδυνέψει άλλη ζωή. Ειδικότερα σημείωσε: «Σήμερα κάνουμε μια ειρηνική διαμαρτυρία προς το δημαρχείο, διότι όλο αυτό το διάστημα έχει πεθάνει ένας νέος άνθρωπος από το ρεύμα και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει κλείσει η λακκούβα αυτή, με αποτέλεσμα τώρα λόγω βροχών να υπάρχει φόβος μην πλημμυρίσει και βγει στο δρόμο. Δε θέλουμε να έχουμε άλλα τέτοια παρατράγουδα και να χάνονται ανθρώπινες ζωές. Γι’ αυτό κάνουμε τη διαμαρτυρία αυτή, προκειμένου να έρθουν οι αρμόδιοι και να επιληφθούν του θέματος. Να κλείσει το ρεύμα και να σκεπαστεί η λακκούβα. Αυτό είναι το αίτημά μας».

Πηγή: patrisnews.com

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις