ΛΑΚΩΝΙΑ. Ανάμεσα σε Άγιο Ιωάννη και Μακρυνάρα, στην Γλυκόβρυση Λακωνίας, βρίσκεται ο ελαιώνας του Τάκη Καρακίτσου. Δίπλα σε κοινοτικό χωματόδρομο. Όπως λέει στο Notospress, χθες το πρωί (20 Νοεμβρίου), τον ενημέρωσε ο γείτονας ότι του έχουν κόψει δένδρα. Φθάνοντας στο χωράφι των 200 ελαιόδενδρων (4ετίας) βλέπει 12 δένδρα να έχουν σχεδόν εξαφανιστεί.

Όπως σημειώνει, ψύχραιμα, ο Τάκης Καρακίτσος, οι δράστες έφθασαν νύκτα στο χωράφι, άφησαν το όχημα, μάλλον φορτηγάκι με μουσαμά, στον δρόμο, και με χειροπρίονα «έριξαν 12 ελιές, τις πιο «φορτωμένες» με καρπό. Μετέφεραν τα κλαδιά στο φορτηγό κι εξαφανίστηκαν. Ίχνη από ρόδες μέσα στον ελαιώνα δεν βρέθηκαν. Όπως εκτιμά κάτι τους εμπόδισε αλλιώς θα έκοβαν και άλλα δένδρα γεμάτα καρπό.

Ο Λάκωνας αγρότης θυμίζει ότι κλοπές σημειώνονταν και παλαιότερα αλλά φέτος ήταν αναμενόμενα τα κτυπήματα και πιστεύει ότι θα ακολουθήσουν και άλλα. Αυτό οφείλεται κυρίως λόγω της τιμής του ελαιόλαδου. Συνιστά στους παραγωγούς να έχουν τον νου τους, κυρίως όταν πέφτει το σκοτάδι ή αν δουν να κινείται ύποπτο όχημα μέσα σε ελαιώνες.

Για την ζημιά – κλοπή που υπέστη θα καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων και θα φροντίσει τα κομμένα δένδρα, που με κόπο φύτεψε και έφερε σε κατάσταση παραγωγής, να ξαναμπούν στην παραγωγή, σε λίγα χρόνια.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις