ΜΑΝΗ. H ιταλική λέξη βεντέτα (vendetta) προέρχεται από το λατινικό vindicta και σημαίνει εκδίκηση. Μπορεί να αφορά στην αλληλοεξόντωση οικογενειών, που βρίσκονται σε διαμάχη για διάφορους λόγους, κυρίως για λόγους τιμής, ή για κτηματικές διαφορές. Ακόμα, ως βεντέτα περιγράφεται και ο φόνος που διαπράττεται με κίνητρο την εκδίκηση για έναν άλλο φόνο.

Μια ιστορία καθηλωτική που εκτυλίχθηκε στα χώματα της Μάνης στις αρχές του 20ου αιώνα και που θα ζήλευαν οι σκηνοθέτες των δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών «Σασμός» και «Η γη της ελιάς», περιγράφει το νέο βίντεο της ομάδας Up Stories.

Ένα έγκλημα τιμής που δεν θα μπορούσε να μείνει ατιμώρητο βάση του άγραφου νόμου της βεντέτας, η γδικιωμού όπως αποκαλείτε από τους Μανιάτες.

Η ιστορία του τελειότερου εγκλήματος στην Ελλάδα

Ενας Μανιάτης από τη Βάθεια πήρε την απόφαση να μεταναστέψει στη Νέα Υόρκη, αφήνοντας πίσω την οικογένειά του για να βγάλει μερικά χρήματα.

Ενα χρόνο μετά τη μόνιμη εγκατάστασή του στη Νέα Υόρκη, έλαβε γράμμα από έναν συγχωριανό του, που έλεγε ότι η σύζυγός του συνευρίσκονταν ερωτικά με κάποιον άλλο συγχωριανό του, τα βράδια, πλάι στο ρέμα του χωριού, χωρίς να τους πάρει είδηση κανείς.

Εκείνος πήρε την απόφαση να επιστρέψει στη Μάνη χωρίς να το μάθει κανείς. Σκοπός του ήταν να σκοτώσει τον εραστή της συζύγου του. Για να έχει άλλοθι, έστειλε ένα συνηθισμένο γράμμα στη σύζυγό του μαζί με μερικά δολάρια. Ηταν αποφασισμένος να ξεπλύνει τη ντροπή με αίμα.

Στο χωριό του δε εμφανίστηκε ποτέ, αλλά κρύφτηκε στα βουνά, κοντά στο ρέμα, προκειμένου να πιάσει το ζευγάρι επ' αυτοφώρω. Ο Μανιάτης περίμενε να λήξει η επαφή τους και όταν ο εραστής της γυναίκας του τράβηξε αμέριμνα για το χωριό, τον σταμάτησε και τον σκότωσε ακαριαία, με δύο σφαίρες στο κεφάλι. Την επόμενη μέρα, επέστρεψε στην Αμερική.

Ο δράστης δεν αναζητήθηκε ποτέ και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, εξαιτίας των πολλών βεντετών που συνέβαιναν στην περιοχή.

Mάθετε την ιστορία του τελειότερου εγκλήματος στην ιστορία της Ελλάδας απολαμβάνοντας παράλληλα υπέροχες εικόνες από την καθηλωτικά όμορφη Μάνη.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις