ΝΑΥΠΛΙΟ. Eνδιαφέρουσα, επίκαιρη και κατατοπιστική ενημέρωση - συζήτηση έγινε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο από τον Αναπτυξιακό οργανισμό ΟΤΑ Πάρνων ΑΕ και από το Δίκτυο Δήμων Νήσων Αττικής. Θέμα της «Σχέδιο Ανάπτυξης της Παράκτιας Ζώνης Αναβάθμισης Λιμενικών Υποδομών Πελοποννήσου – Η τοπική στρατηγική ΠΑΛΥΘ 2021 – 2027 για την ΟΤΔ Γαλάζια Ρότα»

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν αιρετοί από παράκτιους δήμους της Πελοποννήσου με ενδιαφέρον για τις Λιμενικές Υποδομές. Αρχικά υποδέχθηκε τους προσκεκλημένους ο Μαρίνης Μπερέτσος, διευθύνων σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ Πάρνωνας Α.Ε. αναφερόμενος στο σκοπό και στις προσδοκίες της εκδήλωσης, που στο τέλος ευοδώθηκαν. Στη συνέχεια ανέπτυξε το θέμα «Η τοπική στρατηγική ΠΑΛΥΘ 2023 – 2027, ευκαιρίες για την ανάπτυξη στην παράκτια ζώνη της Ανατολικής Πελοποννήσου», η Χριστίνα Καλαθά, συντονίστρια Τοπικής Στρατηγικής ΠΑΛΥΘ 2023 – 2027 Νήσων Αττικής, Πάρνωνα, Μεσσηνίας.

Ο Παναγιώτης Μουζακιώτης, γενικός διευθυντής Αναπτυξιακής Προοπτικής ΟΤΑ Αναπτυξιακού Οργανισμού Πάρνωνα Α.Ε. ανέπτυξε το θέμα «Οι προγραμματικές συμβάσεις και οι μελέτες και τα έργα αναβάθμισης λιμένων». Στη συνέχεια ο Ευάγγελος Πετρόπουλος, νομικός ανέπτυξε το θέμα «Το νέο τοπίο των Δημοσίων Συμβάσεων. Οι συμβάσεις πλαίσιο εργαλείο λειτουργίας των ΟΤΑ».

Ενδιαφέρον είχαν εξίσου και οι εισηγήσεις που ακολούθησαν στο δεύτερο μέρος της συνάντησης. Ο αρχιτέκτων - μηχανικός Σπύρος Μούντριχας παρουσίασε το θέμα «Ανάπλαση παραλιακών περιοχών» και ο Ιωάννης Μπούνδρης, λιμενολόγος – μηχανικός το θέμα «Οι πολιτικές για την ανάπτυξη λιμενικών υποδομών».

Ακολούθησαν τοποθετήσεις, ερωτήσεις και διάλογος με τους αιρετούς, καταλήγοντας σε εξαιρετικά χρήσιμα συμπεράσματα τόσο για τις ευκαιρίες που διανοίγονται μέσω των Έργων Γαλάζιας Ανάπτυξης όσο και για το πλαίσιο συνεργασίας των ΟΤΑ με φορείς που έχουν εμπειρία, πιστοποίηση και κατάλληλη προετοιμασία και τεχνογνωσία (επιχειρησιακή ικανότητα) για την υλοποίηση έργων αλλά και δράσεων - ενεργειών.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο «Έργο διακρατικής συνεργασίας - Δίκτυο Θερμοκοιτίδων Γαλάζιας Ανάπτυξης» / Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας, Ελληνική Δημοκρατία – Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, Ε.Π. Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020, ΕΣΠΑ 2014 - 2020.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις