ΑΧΑΪΑ. Νεκρός βρέθηκε έξω από το χωριό Άρλα, στη Δυτική Αχαΐα, ένας 61χρονος απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ο Μιχάλης Ματσάκος. Έφυγε από το σπίτι του στο Αίγιο για να πάει σε φαρμακείο και δεν επέστρεψε ποτέ, με την οικογένειά του να τον αναζητά.

Καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη των ερευνών και τον εντοπισμό του ηλικιωμένου, μέσα σε αμπελώνα από άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας ήταν η μαρτυρία πυροσβέστη κατοίκου της περιοχής.

Σύμφωνα με το pelop.gr, ο ένστολος, στις 11.20 π.μ. της Δευτέρας, είδε τη μαύρη Mercedes του 61χρονου να κινείται στο χωριό και εν συνεχεία να μπαίνει σ’ ένα χωματόδρομο. Η αξιοποίηση της πληροφορίας «οδήγησε» τα στελέχη της ΕΜΑΚ και τον εκπαιδευμένο σκύλο της Μονάδας, στο σημείο όπου κείτονταν νεκρός.

Σε έμφραγμα αποδίδεται ο θάνατος

Η σορός που δεν έφερε εμφανή τραύματα, εντοπίστηκε σε ύπτια θέση, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το ΙΧ, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί λόγω των αυλακώσεων που είχαν προκληθεί στον δρόμο από τις βροχοπτώσεις. Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δ. Αχαΐας που ανέλαβαν την υπόθεση, αποκλείστηκε από την πρώτη στιγμή η εγκληματική ενέργεια. Ο θάνατός του, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, οφείλεται σε έμφραγμα.

Αρχικά, οι έρευνες για τον εντοπισμό του επικεντρώθηκαν στην Ερυμάνθεια, με βάση το τελευταίο στίγμα που «έδωσε» το κινητό του τηλέφωνο προχθές το πρωί και συγκεκριμένα μεταξύ των περιοχών Διάσελο και Κορφοβούνι. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει πως ο άνδρας βρισκόταν σε σύγχυση, ενώ εικάζεται πως αποπροσανατολίστηκε εξαιτίας προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Η τελευταία επικοινωνία που είχε με συγγενή

Λίγες ώρες πριν τη δήλωση εξαφάνισης στο ΤΑ Αιγιαλείας, ανιψιός του επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 61χρονο, με εκείνον στην ερώτηση πού βρίσκεται ν’ απαντά «στο Λόγγο, έρχομαι». Όπως φάνηκε εκ των υστέρων, τη στιγμή της συνομιλίας ο άνδρας βρισκόταν στον οικισμό «Λογγός» στη Δ. Αχαΐα, ωστόσο ο λάθος τονισμός της τοποθεσίας έδωσε την αίσθηση στον συνομιλητή του πως ήταν εντός των ορίων της Αιγιάλειας με αποτέλεσμα να τον αναζητούν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο 61χρονος είχε υπηρετήσει, μεταξύ άλλων, ως διοικητής στην Τροχαία Πατρών, στο ΑΤ Καλαβρύτων και ως υποδιευθυντής στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, απ’ όπου και αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του ταξίαρχου.

Η κηδεία του θα τελεστεί την Πέμπτη στη 1μ.μ. στο Δαμακίνι Αιγιαλείας, τόπο καταγωγής του.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις