ΜΥΣΤΡΑΣ. Ο καθ. Νικόλαος Ζαχαριάς, διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού στον Μυστρά μέσα από το Notospress εύχεται για τις γιορτές και επισημαίνει την σημαντική ιδιαιτερότητα του Μεταπτυχιακού που εξελίσσεται στο ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Το νέο καινοτόμο, σε διεθνές επίπεδο, μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Μάνατζμεντ και Τεχνολογίες στην Πολιτιστική Κληρονομιά» που λειτουργεί από τον περασμένο Οκτώβριο στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού στον Μυστρά (mantech.uop,gr) εισάγει τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του στις νέες θεματικές της οικονομικής διαχείρισης, μάνατζμεντ και στις νέες τεχνολογίες στον πολιτισμό. Ανοίγει διαδρόμους βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης και παραγωγής νέων θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα για την χώρα μας την πλούσια σε πολιτιστική κληρονομιά.

Αποτελεί την μεγαλύτερη ακαδημαϊκή συμμαχία στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με την σύμπραξη των τμημάτων Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών (συντονισμός), Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων. Οι φοιτητές του συνιστούν τους πρώτους εξειδικευμένους διαχειριστικές της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς σε διεθνές επίπεδο. Το στοίχημα της πρωτοπορίας, αναγνωρισιμότητας και καθιέρωσης του Ινστιτούτου όχι μόνο στην κλίμακα της Λακωνίας και της Πελοποννήσου, σε ζητήματα πολιτισμού και ακαδημαϊκής ανάπτυξης φαντάζει λαμπρό με πρωτοβουλίες όπως η αναφερόμενη».

Ο καθ. Νικόλαος Ζαχαριάς, διευθυντής του μεταπτυχιακού και του Ινστιτούτου απευθύνει ευχές για χαρούμενες γιορτές και ένα ακόμη πιο παραγωγικό νέο έτος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις