Ημέρα χαράς ήταν η Τρίτη (12/12) για την ιατρονοσηλευτική Μονάδα Νεογνών της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών καθώς να μωράκι που γεννήθηκε πρόωρα και ζύγισε 600 γραμμάρια βγήκε νικητής μετά από 159 ημέρες νοσηλείας στη θερμοκοιτίδα.

Το αγοράκι, που είναι το τρίτο παιδί οικογένειας από την Κάτω Αχαΐα, γεννήθηκε στις 30 Ιουνίου πρόωρα. Ήταν μόλις στην 23η εβδομάδα και 4 ημερών κύησης. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Νεογνών με επικεφαλής τον καθηγητή και διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής Γαβριήλ Δημητρίου προχώρησαν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να το κρατήσουν στη ζωή.

Τις 159 ημέρες που νοσηλεύτηκε στη Μονάδα χρειάστηκε να διακομιστεί στην Αθήνα για την αντιμετώπιση κάποιου προβλήματος στα μάτια και στο Καραμανδάνειο για μία περιορισμένη χειρουργική επέμβαση.

Προχθές, Τρίτη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας το παρέδωσε στους γονείς του.

«Βγήκε περίπου 6 μηνών, 23 εβδομάδων»

«Το μωράκι έμεινε 159 μέρες στη θερμοκοιτίδα, δεν είναι θαύμα ακριβώς, αυτά συμβαίνουν στις μονάδες. Και δεν είναι μόνο αυτά τα μωρά, είναι και άλλα που έχουν προβλήματα και μένουν στις μονάδες και είμαστε χαρούμενοι όταν κάποιο βγαίνει από το νοσοκομείο. Βγήκε περίπου 6 μηνών, 23 εβδομάδων και έμεινε περίπου 6 μήνες, είχε και άλλα προβληματάκια που ξεπεράστηκαν. Είναι καλά στην υγεία του το μωράκι. Τα παιδάκια που είναι κάτω από 1.000 γραμμάρια είναι περίπου 280 σε όλη την Ελλάδα, δεν είναι πάρα πολλά», είπε μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο ο Γαβριήλ Δημητρίου, διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Ρίου.

«Το μωρό γεννήθηκε περίπου 600 γραμμάρια. Η βιωσιμότητα στα νεογνά έχει κατέβει στις 22 βδομάδες. Τα οστά του αναπτύσσονται κανονικά μετά. Είναι πολύ δύσκολο για τους γονείς να έχουν ένα παιδάκι στο νοσοκομείο. Θα πρέπει οι μονάδες παρόλα αυτά να ενισχυθούν σε εξειδικευμένο προσωπικό. Να ενισχυθούν οι μονάδες νεογνών», συμπλήρωσε ο Γαβριήλ Δημητρίου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις