ΑΜΑΛΙΑΔΑ. Μια άτυχη στιγμή που είχε με το αυτοκίνητό του ο 75χρονος Χαράλαμπος Καραλής, μετέτρεψε την καθημερινή του συνήθεια να πηγαίνει για ξύλα σε πραγματική τραγωδία.

Μία στιγμή απροσεξίας και τεράστιας ατυχίας ήταν αρκετή για να δώσει ένα τέλος στη ζωή του, καθώς το αγροτικό όχημά του κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες μετακινήθηκε προς το μέρος του, καταπλακώνοντάς τον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, ο ηλικιωμένος άνδρας ξεκίνησε περίπου στις 11:30 χθες το πρωί για την αγροτική του έκταση στον Προφήτη Ελισαίο της τοπικής κοινότητας Χαβαρίου του δήμου Ήλιδας. Με τις ώρες ωστόσο να περνάνε και την ανησυχία της οικογένειάς του να μεγαλώνει όλο και περισσότερο από τη στιγμή που δεν απαντούσε στα τηλέφωνα τους, ξεκίνησε η αναζήτησή του.

Ίδιες πηγές αναφέρουν πως η οικογένειά του γνωρίζοντας που βρισκόταν έσπευσαν κατευθείαν στο σημείο σχεδόν στις πέντε το απόγευμα, με τη σύζυγό του να είναι η πρώτη που τον αντίκρισε κάτω από τις ρόδες του ΙΧ αγροτικού του και άμεσα φώναξε το γιο της, ο οποίος στην προσπάθειά του να δει αν ο πατέρας του ήταν ζωντανός μετακίνησε ελάχιστα προς τα πίσω το όχημα ώστε να τον απεγκλωβίσει. Ωστόσο, ήταν ήδη αργά για τον άτυχο 75χρονο.

Στο σημείο να σημειωθεί πως βρέθηκε τόσο κλιμάκιο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον άτυχο άνδρα και τον μετέφερε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του, καθώς και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας που δε χρειάστηκε ωστόσο να επέμβει μιας και ο απεγκλωβισμός είχε γίνει νωρίτερα από το γιό του θύματος.

Η σοκαριστική εικόνα

Κατόπιν επικοινωνίας με την οικογενειακό του περιβάλλον, το δυσάρεστο περιστατικό φαίνεται να σημειώθηκε πιθανότατα ελάχιστη ώρα μετά την άφιξή του στο χωράφι, μιας και όπως παρατηρήθηκε η σορός με τα κομμένα ξύλα ήταν πολύ μικρή, γεγονός που καταδεικνύει πως όλο αυτό έγινε νωρίς το μεσημέρι. Ακόμα πιο σοκαριστική όμως ήταν η εικόνα που αντίκρισαν οι δικοί του άνθρωποι, αφού το αυτοκίνητο είχε καταπλακώσει το μπράτσο του και βρισκόταν σφηνωμένος σε ένα ξύλο.

Σε ότι αφορά το δυστύχημα, εικάζεται πως πιθανότατα ο ίδιος έκοβε με το αλυσοπρίονο ξύλα, δεν είχε σηκώσει όσο έπρεπε το χειρόφρενο του οχήματός του, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να κατηφορίσει προς τα πάνω του και να τον καταπλακώσει, δίχως ο ίδιος να το αντιληφθεί πιθανότατα λόγω του ήχου του αλυσοπρίονου.

Εν αναμονή της νεκροψίας

Πιθανότατα ο θάνατος του να μην προήλθε ακαριαία, αλλά από ασφυξία μιας και ο άτυχος άνδρας βρισκόταν για ώρες καταπλακωμένος από ένα βαρύ όχημα. Ένα άλλο σενάριο κάνει λόγο ακόμα και για ανακοπή, αφού ο 75χρονος αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα καρδιάς. Σήμερα ωστόσο αναμένεται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών προκειμένου να του γίνει νεκροψία/νεκροτομή, τα αποτελέσματα της οποίας θα ρίξουν φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Ποιος ήταν…

Ο 75χρονος Χαράλαμπος Καραλής ήταν συνταξιούχος αγρότης, που διατηρούσε αγροτικές εκτάσεις τις οποίες φρόντιζε κάθε χρόνο.

Ήταν παντρεμένος με την Βάια Καραλή και είχε αποκτήσει ένα γιο, το Δημήτρη. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία, εργατικός και κανείς δεν είχε κακό λόγο να πει για αυτόν.

Η ημερομηνία της κηδείας του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, μιας και θα πρέπει πρώτα να εξεταστεί από τον Ιατροδικαστή.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις