ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Παραδόθηκαν στις ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και Τριφυλίας οι συσκευές καταγραφής της πορείας και της ροής του ψεκαστικού υγρού των μηχανημάτων ψεκασμού του έργου της δακοκτονίας, από του υπευθύνους του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, Χανίων. Στην παράδοση ήταν και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς, Δευτερογενούς Τομέα και θεμάτων Αναπτυξιακών Νόμων, Στάθης Αναστασόπουλος, όπου δήλωσε ότι:

«Ολοκληρώθηκε για το σύνολο της Περιφέρειας η παράδοση 786 καταγραφικών συσκευών, εκ των οποίων 196 συσκευές θα χρησιμοποιηθούν από τη ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και 98 από την ΔΑΟΚ Τριφυλίας. Μέσα από την σύμβαση αυτή υποστηρίζονται οι ΔΑΟΚ της Περιφέρειας στην συναρμολόγηση, παραμετροποίηση και συντήρηση των συσκευών, στην πλατφόρμα παρακολούθησης των ψεκασμών, στην χαρτογραφική αποτύπωση των περιοχών εφαρμογής και στο συντονισμό και διάχυση των αποτελεσμάτων».

Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι στο πρόγραμμα ψεκασμών που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, έγινε χρήση μέρος των καταγραφικών συσκευών, επισήμανε δε ότι η δακοκτονία του 2024 θα εξελιχθεί με το σύνολο των νέων τεχνολογιών που διαθέτει η Περιφέρεια. Περαιτέρω τόνισε ότι σημαντικό ρόλο στο αναβαθμισμένο πρόγραμμα δακοκτονίας έχει και η προμήθεια νέων φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων, μετά την επιπλέον χρηματοδότηση του υπουργείου εσωτερικών με ποσό 1,5 εκ. ευρώ, με την οποία ολοκληρώθηκε προμήθεια 177.460 λίτρων φαρμάκου Spinosad.

Η προμήθεια αυτή, αξιοποιήθηκε εν μέρει φέτος, ενώ ήδη οι υπηρεσίες προετοιμάζονται για την τεκμηρίωση της ανάγκης εκ νέου χρηματοδότησης για την προμήθεια φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Στην παράδοση στα γραφεία της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, εκ μέρους του Ινστιτούτου Χανίων παρευρέθηκαν ο Δ/ντης Ψαρράς Γεώργιος και οι ερευνητές Τζαρτζάνη Θηρεσία – Τερέζα και Κωνσταντίνος Τζεράκης, από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η προϊσταμένη του τμήματος προστασίας φυτών Εμμανουέλα Καπόγια, καθώς και οι Δ/ντές ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και Τριφυλίας Ευσταθία Γεωργακοπούλου και Αντώνης Παρασκευόπουλος.




Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις