ΣΠΑΡΤΗ. Την ώρα που κορυφώνονται οι συζητήσεις για την διαχείριση του νερού και την συγχώνευση των ΔΕΥΑ της χώρας, αρκετές ΔΕΥΑ και μια από τις πρώτες η ΔΕΥΑ Σπάρτης αλλάζουν εποχή. Σήμερα 21/12/23 ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σπάρτης Χρήστος Κανακάκος και ο Διευθυντής Ηλίας Τρακάκης σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας Olympios, Στέφανο Παπαδόπουλο και Γιάννη Κουτσιούκη, έδειξαν κι εξήγησαν στους δημοσιογράφους πως η νέα τεχνολογία στην υπηρεσία της ΔΕΥΑ εξασφαλίζει διαρκώς απόλυτη εικόνα κι έλεγχο στο δίκτυο, στην διαχείριση, στην κατανάλωση και στην τιμολόγηση του νερού. Αξιοσημείωτο είναι ότι με δωρεάν εφαρμογές στα κινητά οι πολίτες - πελάτες της ΔΕΥΑΣ θα μπορούν να ελέγχουν την παροχή τους, την κατανάλωση, πιθανή βλάβη, να πληρώνουν λογαριασμό, κ.α.

Όπως τόνισαν οι αρμόδιοι με το έργο αυτό που θα συνεχιστεί και στους οικισμούς του παλαιού δήμου Σπαρτιατών η ΔΕΥΑΣ επιτυγχάνει τον απόλυτο έλεγχο στο δίκτυό της και στην χρήση από τους καταναλωτές. Εξασφαλίζει άμεσο χρόνο σε καταγραφή, σε επέμβαση και είναι σε θέση να δείξει κάθε λεπτό στον πελάτη τι συμβαίνει ή τι συνέβη με την παροχή του ή με την κατανάλωση και τιμολόγηση της.

Ο νέος σταθμός ελέγχου του δικτύου της ΔΕΥΑ Σπάρτης βρίσκεται στον πεζόδρομο της Κλεομβρότου (Δημοτική Αγορά) όπου καθημερινά επόπτες ελέγχουν το δίκτυο και είναι σε θέση να δώσουν στοιχεία και πληροφορίες σε καταναλωτές. Παύει πλέον η αμφιβολία και η αμφισβήτηση, δεν υπάρχει καθυστέρηση στην καταμέτρηση των ρολογιών αφού γίνεται ψηφιακά και τόσο η Υπηρεσία όσο και ο καταναλωτής έχουν εικόνα για τα πάντα και ανά πάσα στιγμή. Ταυτόχρονα εκμηδενίζεται το περιθώριο για δολιοφθορές, κλοπές νερού και παρεμβάσεις στα ρολόγια.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις