ΠΑΤΡΑ. Κηδεύεται σήμερα Τρίτη στην Πάτρα η Άρτεμις Θεριάκη που έφυγε από τη ζωή έπειτα από γενναία μάχη με τη λευχαιμία, σε ηλικία 37 ετών.

Νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο του Ρίου και πέθανε την παραμονή της πρωτοχρονιάς, ένα μήνα μετά το θάνατο της μητέρας της επίσης από καρκίνο.

Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη στον αθλητικό κόσμο της Πάτρας και στην τοπική κοινωνία.

Η εκλιπούσα αγαπούσε το άθλημά της, την άρση βαρών, με την οποία είχε πολλές επιτυχίες για την ομάδα του Πέλοπα.

Η κηδεία της θα γίνει στις 12.30 το μεσημέρι από τον ιερό ναό της Αγίας Φωτεινής.

Άρτεμις Θεριάκη: Ποια ήταν η πρωταθλήτρια της άρσης βαρών

Η Άρτεμις Θεριάκη γεννήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 1986. Άρχισε να ασχολείται με την άρση βαρών το 2002 και ήταν αθλήτρια του Πέλοπα Πατρών.

Υπήρξε μέλος της εθνικής ομάδας και το 2006 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 69 κ., στο Πρωτάθλημα Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Λα Κορούνια, σηκώνοντας 179 κιλά στο σύνολο.

Είχε αναδειχθεί πολλές φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας. Το 2007 κατέκτησε έξι μετάλλια στα 63 κιλά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, σύμφωνα με την ομοσπονδία άρσης βαρών.

Τάκης Πετρόπουλος: «Την Άρτεμη θα την θυμόμαστε με τα πιο ωραία αισθήματα»

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων, Τάκης Πετρόπουλος, δήλωσε για την απώλεια της Άρτεμης Θεριάκη: «Με μεγάλη θλίψη και οδύνη αποχαιρετώ την πρωτοπόρα Ελληνίδα αρσιβασίστρια του Πέλοπα Πατρών Άρτεμη Θεριάκη κι εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της, τους οικείους της, τον Σύλλογό της και την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης βαρών.

Την Άρτεμη θα την θυμόμαστε με τα πιο ωραία αισθήματα, όπως τις αξίζει για τις χαρές που μας χάρισε με τις αθλητικές της επιτυχίες και τον ανοιχτόκαρδο, καλόβολο χαρακτήρα της». Μερικά από τα λόγια ενός μέλους της Πατραικής κοινωνίας και του ελληνικού αθλητισμού, που έπεσε σε βαρύ πένθος, μετά την τραγική είδηση του θανάτου της Άρτεμις Θεριάκη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις