ΤΡΙΠΟΛΗ. Ο Αρκάς, γιατρός, Μανώλης Σκαντζός, είναι ο νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πελοποννήσου. Ο Κυνουρίτης Μανώλης Σκαντζός, έλαβε 32 θετικές ψήφους, ενώ υπήρξαν και 2 λευκά (Λαική Συσπείρωση). Επισημαίνεται ότι η εκλογή έγινε με ανάταση του χεριού, κατόπιν φανερής ψηφοφορίας ενώ τον πρόεδρο πρότεινε η παράταξη του κ. Πτωχού.

«Θα πρέπει να κάνουμε όλοι μας υπερ-προσπάθεια. Θα πρέπει να τηρούμε αυστηρά τον κανονισμό. Εγγυούμαι, ότι, όλες οι φωνές θα ακούγονται» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο νέος πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου με την Η θητεία του να είναι για 30 μήνες (μέχρι το καλοκαίρι του 2026). Νέα αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, εκλέχθηκε η οδοντίατρος, Μαργαρίτα Σπυριδάκου απ’ την Λακωνία, που ήταν περιφερειακή σύμβουλος και στο προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο.

Σχεδόν ομόφωνα η Μαργαρίτα Σπυριδάκου

Την κ. Σπυριδάκου πρότεινε η παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη και έλαβε 43 ψήφους, ενώ υπήρξαν και 2 λευκά (Λαική Συσπείρωση) με την εκλογή της να περνά σχεδόν ομόφωνα.

periferiako-symvoulio-peloponnisou.jpg
Φωτογραφία: ertnews.gr

Νέος γραμματέας ο Γιάννης Σιάτος

Τέλος, η 3η κατά σειρά παράταξη των εκλογών, η παράταξη του Μανώλη Μάκαρη, πήρε το δικαίωμα να προτείνει τον γραμματέα του περιφερειακού συμβουλίου, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Νέος γραμματέας, εκλέχθηκε ο Γιάννης Σιάτος (νέος περιφερειακός σύμβουλος) απ’ την Κορινθία. Έλαβε 43 ψήφους (υπήρξαν και 2 λευκά απ’ την Λαική Συσπείρωση). Οι εκλογές για τον Αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα, έγιναν και αυτές με φανερή ψηφοφορία.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις