ΗΛΕΙΑ. Την έντονη δυσφορία και τις διαμαρτυρίες επισκεπτών προκάλεσε το γεγονός ότι την ημέρα της Πρωτοχρονιάς παρά το γεγονός ότι διαδικτυακά είχαν ενημερωθεί περί του αντιθέτου είδαν τον αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Επικ. Απόλλωνα στην Ηλεία κλειστό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, oι επισκέπτες μεταξύ των οποίων και οικογένειες με παιδιά που ξεκίνησαν από την Αθήνα και άλλα σημεία της χώρας αλλά και αρκετοί από την ίδια την Ηλεία κάνοντας πολλά χιλιόμετρα δρόμου με σημαντική ταλαιπωρία λόγω της δύσκολης διαδρομής για την ορεινή περιοχή της Φιγαλείας, έφθασαν στο Ναό και εκεί χωρίς την ένδειξη κάποιας ενημερωτικής πινακίδας ή κάποιας συγκεκριμένης πληροφόρησης πριν το ταξίδι τους ότι θα είναι κλειστός ο χώρος, έμαθαν από τον μοναδικό αρχαιοφύλακα του μνημείου ότι υπάρχει απόφαση να μην επιτρέψει την είσοδο στο κοινό.

Σύμφωνα με τους ίδιους η εξήγηση που δόθηκε δεν ήταν πειστική και ορισμένοι προσπάθησαν να αναζητήσουν τηλεφωνικά την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ολυμπίας Ερωφίλη Κόλλια ενώ κάποιοι άλλοι προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με το Υπουργείο Πολιτισμού. Τελικά ο χώρος του Ναού παρέμεινε σε όλη την διάρκεια της ημέρας κλειστός με τους επισκέπτες να φεύγουν εκνευρισμένοι και απογοητευμένοι για την άδικη ταλαιπωρία τους την πρώτη ημέρα του χρόνου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις