ΣΠΑΡΤΗ. Περιεκτική επίσκεψη, στο Καστόρι του Δήμου Σπάρτης, πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νεοκλής Κρητικός. Διαδοχικά επισκέφθηκε το Γυμνάσιο και Λύκειο Καστορείου, το Κ.Υ. Καστορείου και το παλιό υδροηλεκτρικό.

Στο σχολικό συγκρότημα Καστορείου έκανε αυτοψία μαζί με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Βασίλη Λαγανά, τον πρόεδρο του Οργανισμού, Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Σπάρτης κ.Σταύρο Περγαντή, και τον κ. Γιώργο Οικονομάκη, πρώην πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καστορείου.

«Υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας νέων γηπέδων άθλησης εντός του σχολικού συγκροτήματος», παρατήρησε ο κ. Κρητικός.

Επιπλέον ανέφερε:

«Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να πω ότι δεν προκύπτει από πουθενά η περίπτωση η σχολική μονάδα να παύσει τη λειτουργία της. Είμαστε εδώ για να δείξουμε ότι όχι μόνο δε θα κλείσει, αλλά θέλουμε να αναβαθμίσουμε τους χώρους άθλησης. Πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα στους μαθητές και τα παιδιά μας να αθλούνται, να παίζουν και να χαίρονται σε σύγχρονες δομές άθλησης. Η υφιστάμενη κατάσταση δεν τιμά κανέναν. Στην όλη διαδικασία θα ληφθεί υπ’ όψιν η γνώμη της διεύθυνσης των σχολείων και των συλλόγων γονέων. Για την ανάπλαση του χώρου ήδη έχω κάνει συναντήσεις με την ηγεσία της “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.”, η οποία δέχεται να εντάξει το έργο στο πρόγραμμά της, μιας και είναι εντός του σχολικού συγκροτήματος και ουσιαστικά ανήκει στον Δήμο».

Σχετικά με το Κ.Υ Καστορείου, έκανε γνωστό πως και με δεδομένη την πρόθεση της 6ης Υ.ΠΕ. να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας, γίνονται προσπάθειες από μέρους του να στελεχωθεί από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ήδη ένας ιατρός και μία νοσηλεύτρια έχουν δηλώσει ενδιαφέρον.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής, «…Ο χρόνος θα δείξει πώς εν τέλει θα ρυθμιστούν κάποιες δυσκολίες στην ολοκλήρωση των διαδικασιών. Μετά τη διασφάλιση του προσωπικού είναι απαραίτητο να αναβαθμιστεί κτιριοδομικά το Κέντρο Υγείας, αναβάθμιση που μπορεί να την αναλάβει η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας».

Τέλος, σχετικά με το μικρό υδροηλεκτρικό, όπως έγινε γνωστό, υπήρχε έτοιμη προμελέτη βιωσιμότητας και αναβάθμισής του από το 2015. Το έργο, κατά τον κ. Κρητικό, δυνητικά θα μπορούσε να ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά έργα υποδομής σε δήμους της Επικράτειας.

Όπως, χαρακτηριστικά, δήλωσε ο κ. Κρητικός, «… η αναβάθμιση του μικρού υδροηλεκτρικού είναι μια δυνατότητα την οποία θα συζητήσουμε με τον Δήμο Σπάρτης, μιας και δυνητικά αυτός μπορεί να εγείρει τη διαδικασία ένταξης του έργου στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ”.