ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Συνεχίζονται οι περιφερειακές συνδιασκέψεις των στελεχών της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής, με την Πελοπόννησο να παίρνει σειρά την Τρίτη 30/3.

Έτσι, με τη συμμετοχή 50 και πλέον νέων από ολόκληρη την Πελοπόννησο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση με θέμα, «…τα προβλήματα της σύγχρονης νεολαίας στο ειδεχθές πλαίσιο της οικονομικής, υγειονομικής και αξιακής κρίσης που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα καθώς και η παρουσίαση της δομής του νεοσύστατου δικτύου Νέας Γενιάς».

Στον ανοιχτό διάλογο με τις νέες και τους νέους συμμετείχε και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά η οποία παρουσίασε την στρατηγική, την πολιτική ατζέντα και τις προτάσεις του κόμματος.

Στην συνδιάσκεψη έλαβε μέρος κι ο συντονιστής του δικτύου της Νέας Γενιάς, Γιώργος Τσούμας, ο οποίος παρουσίασε τα χαρακτηριστικά της οριζόντιας δομής του δικτύου που διαμορφώνεται και ενισχύεται καθημερινά, σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις και προσδιόρισε το αξιακό και ιδεολογικό πλαίσιο του Δικτύου Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής, παρουσία και του επικεφαλής του επιμέρους δικτύου Μανώλη Αννέτη.

Τι αναδείχθηκε στην τηλεσυνάντηση

  • Τα ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητα τους οι νέοι.
  • Δόθηκε έμφαση στην έλλειψη δομών και προσωπικού στις πρωτοβάθμιες δομές υγείας, όπως και στις ελλείψεις που υπάρχουν στις μονάδες εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.
  • Τονίστηκε η υποβάθμιση των Πανεπιστημίων της περιοχής από την πολιτική που ασκεί η Κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο.
  • Επισημάνθηκε ότι είναι αναγκαία η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων από την κεντρική Κυβέρνηση στους ΟΤΑ αναδεικνύοντας την αποτυχία του επιτελικού κράτους της.

Ακόμα, οι παρευρισκόμενοι στάθηκαν στην σημασία διαμόρφωσης ενός διαφορετικού, βιώσιμου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης βασισμένο στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε τόπου.

Μέσα από τις τοποθετήσεις τους, τέλος, οι νέοι και οι νέες της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής επισήμαναν την ανάγκη να οργανωθεί περαιτέρω η επικοινωνία και η πολιτική δράση τους, συμβάλλοντας έτσι στην εδραίωση, στην κοινωνική γείωση και στην ενίσχυση της διάδοσης του προοδευτικού σοσιαλιστικού μηνύματος του Κινήματος Αλλαγής με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και ακόμα πιο ηχηρή εκπροσώπηση των αιτημάτων, των αγωνιών και των αναγκών της νέας γενιάς στο προσκήνιο.