ΛΑΚΩΝΙΑ. Μαραθώνιο συναντήσεων με πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες των Αθηνών, διατρέχει ο βουλευτής Λακωνίας με τη Νέα Δημοκρατία, Νεοκλής Κρητικός.

Ο κ. Κρητικός, συναντήθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστα Κατσαφάδο, με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νίκο Παπαευσταθίου και τον συμπατριώτη μας Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Ανδρέα Λεωτσάκο.

Με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Γιάννη Πλακιωτάκη

Συζητήθηκε το θέμα του ατυχήματος των δύο Φ/Γ πλοίων ανοιχτά των Κυθήρων στις 13 Μαρτίου.

Με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν ο κ. Κρητικός είχε καταθέσει στις 8 Απριλίου ερώτηση με αρ. πρωτ. 5783/8-4-2021 στην οποία περιέγραφε το πρόβλημα της συσσώρευσης πολλών πλοίων στο Στενό των Κυθήρων, κατάσταση η οποία επιβαρύνεται και εξαιτίας της διακοπής της διέλευσης πλοίων από τη διώρυγα της Κορίνθου.

Στην ερώτησή επεσήμανε την ανάγκη:

  • Οριοθέτησης μίας Ζώνης Κυκλοφορίας στο Στενό των Κυθήρων
  • Δημιουργίας Κέντρου Ελέγχου και Διαχείρισης Κυκλοφορίας των πλοίων, το οποίο θα βοηθούσε αφενός τη ναυσιπλοΐα, αφετέρου θα μείωνε σημαντικά τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Η απάλειψη του κινδύνου ατυχήματος ενισχύεται και από τη βαρύνουσα σημασία που έχει η ανάγκη προστασίας του θαλασσίου και παράκτιου περιβάλλοντος, καθώς αποτελεί βασική πηγή εσόδων από την τουριστική δραστηριότητα.

Τέλος επεσήμανε ιδιαίτερα την ύπαρξη του οικισμού του Παυλοπετρίου, ενός από τους αρχαιότερους βυθισμένους οικισμούς στον κόσμο.

Ο Υπουργός απάντησε ότι έχει μπει στο σχεδιασμό του Υπουργείου η θέσπιση ζώνης κυκλοφορίας και συστήματος παρακολούθησης της πορείας των πλοίων στην ευρύτερη περιοχή του Στενού των Κυθήρων.

Με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστα Κατσαφάδο

Με τον κ. Κατσαφάδο, συζήτησαν το θέμα του ατυχήματος και την άμεση αντίδραση της Πολιτείας.

Επίσης ο κ. Κρητικός ανέφερε στον κ. Κατσαφάδο ένα ζήτημα που υπάρχει σχετικά με την παραχώρηση σκάφους στον Ναυτικό Όμιλο Λακωνίας.

Ο Υφυπουργός και ο κ. Κρητικός επικοινώνησαν άμεσα με το Λιμενικό Ταμείο Γυθείου γνωστοποιώντας έτσι ότι υπάρχει πολιτική βούληση να λυθεί το θέμα.

Με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νίκο Παπαευσταθίου

Συζητήθηκε η ανάγκη που υπάρχει για περαιτέρω ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού του ΕΚΑΒ.

Συγκεκριμένα ο κ. Κρητικός έθεσε το ζήτημα της ενίσχυσης του ΕΚΑΒ με επικουρικό προσωπικό, το οποίο θα διευθετηθεί σύντομα μέσω της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Οι ανάγκες της Λακωνίας είναι τεράστιες, καθώς η γεωγραφική έκταση της Περιφερειακής Ενότητας και η διασπορά των Κοινοτήτων καθιστούν αναγκαία την ολοκληρωτική αναδιάρθρωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΕΚΑΒ.

Με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Ανδρέα Λεωτσάκο

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα για τη γεωργία ακριβείας και τις προοπτικές αξιοποίησης νέων αναπτυξιακών εργαλείων στον πρωτογενή τομέα.

Ο κ. Κρητικός δήλωσε: «Ο Αντιπεριφερειάρχης είναι ένας νέος σε ηλικία και ταυτόχρονα πολύ έμπειρος πολιτικός με μεγάλη αγάπη για την αυτοδιοίκηση και τη Λακωνία.

Θα είμαι σε διαρκή επικοινωνία, γιατί οι συμπατριώτες μας που μένουν στην Αττική είναι πολλοί, και θέλουν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη και την ευημερία της Λακωνίας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις