ΛΑΚΩΝΙΑ. Το Νοσοκομείο Σπάρτης, την ΤΟΜΥ Σπάρτης και το Νοσοκομείο Μολάων επισκέφτηκε, την Τρίτη (8/11), κλιμάκιο της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας με συμμετοχή του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ρωξάνη Μπέη.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο «του ανοιχτού διαλόγου της παράταξής μας με την κοινωνία για τις πολιτικές για την Υγεία και την ενίσχυση του ΕΣΥ».

Τι συζητήθηκε

Η συζήτηση με τους διοικητές των νοσοκομείων και τους εκπροσώπους των γιατρών, των νοσηλευτών και των εργαζομένων περιελάμβανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα πλαίσια του λειτουργήματός τους, τις ανάγκες των νοσοκομείων και των Πρωτοβάθμιων Μονάδων Φροντίδας, τις ιδιαιτερότητες υγειονομικής κάλυψης της περιφέρειας.

Παρουσιάστηκαν οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την Υγεία που τέθηκαν στο δημόσιο διάλογο με αφορμή τον έναν χρόνο από την απώλεια της αείμνηστης Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛΛ, Φώφης Γεννηματά.

  • Η Υγεία είναι δημόσιο αγαθό

«Η Υγεία είναι δημόσιο αγαθό, ένα βασικό δικαίωμα κάθε πολίτη. Αυτό την καθιστά κομβικό τομέα χάραξης πολιτικής, πόσο μάλλον για το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που ίδρυσε το ΕΣΥ, με όραμα για μια δίκαιη και συμπεριληπτική κοινωνία. Το ίδιο, δυστυχώς, δεν μπορεί να ειπωθεί για την κυβέρνηση της ΝΔ, που έχει αποδείξει πολλές φορές ότι απαξιώνει το υγειονομικό προσωπικό της χώρας και δεν μεριμνά για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών του ΕΣΥ.», λένε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Λακωνίας.

  • Το ΕΣΥ ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της υγειονομικής κρίσης, παρά την ανεύθυνη πολιτική και την αδιαφορία της κυβέρνησης

«Αυτό αποδεικνύεται από τα στατιστικά που τοποθετούν την Ελλάδα τρίτη ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. σε ιδιωτικές δαπάνες υγείας. Το ΕΣΥ κατάφερε μέσα στην πανδημία να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της υγειονομικής κρίσης, χάρη στην αυτοθυσία του προσωπικού του και στην ανθεκτικότητα των δομών του, παρά την ανεύθυνη πολιτική και την αδιαφορία της κυβέρνησης. Και ενώ οι όποιες αδυναμίες του ΕΣΥ οφείλονται κυρίως στην υποχρηματοδότηση και τις χρόνιες στρεβλώσεις και παθογένειες, η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε να μην αξιοποιήσει τους διαθέσιμους νέους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, ούτε να προχωρήσει σε σοβαρές πολιτικές επίλυσης των διακηρυγμένων προβλημάτων. Αυτό σημαίνει ότι αυτή η αδιαφορία αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή.»

  • Μεταρρυθμίσεις που θα προστατεύουν το δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ

Από τη ΝΕ ΠΑΣΟΚ Λακωνίας υπογραμμίστηκε πως, «…για εμάς, ως ΠΑΣΟΚ, είναι πολιτική επιλογή και προγραμματική προτεραιότητα να παρέμβουμε ενεργά για να στηρίξουμε το ΕΣΥ, μέσα από μια σειρά προτάσεων για την αναγέννησή του. Προτείνουμε μεταρρυθμίσεις που θα προστατεύουν το δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ και θα το προσαρμόσουν στις προκλήσεις των μελλοντικών γενεών, με άξονα τον κοινωνικό του χαρακτήρα αλλά και την προσέλκυση και διατήρηση καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού στο οποίο θα προσφέρονται ευκαιρίες και προοπτική.

Στόχος μας είναι η ουσιαστική αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ώστε να μπορεί να υπηρετεί τους πολίτες. Ένα δημόσιο σύστημα Υγείας ευέλικτο, αποτελεσματικό και πρωτοπόρο, το οποίο θα λειτουργεί ως μηχανισμός μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων και όχι διαιώνισής τους.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις