MΕΣΣΗΝΙΑ. Λίγες ώρες πριν την επίσημη επίσκεψη του στην Καλαμάτα, ο Πρόεδρος της Νέας Αριστεράς κ. Αλέξης Χαρίτσης μίλησε για το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο του γάμου και της τεκνοθεσίας από τα ομόφυλα ζευγάρια, την θέση του κόμματος του πάνω σε αυτό το νομοσχέδιο που έχει προκαλέσει ζωηρή δημόσια συζήτηση αλλά και την στάση των πρώην συντρόφων του στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. στο θέμα της επιβολής κομματικής πειθαρχίας εκ μέρους του Στέφανου Κασσελάκη.

«Τα μικροκομματικά παιχνίδια του κ. Μητσοτάκη και οι παλινωδίες της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει επιτέλους νόμος του κράτους ένα αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις, δεν μας αφορούν. Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχει εξαρχής κρυστάλλινη θέση: ισότητα με πλήρη δικαιώματα όσον αφορά τον γάμο και την τεκνοθεσία. Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένουμε από την κυβέρνηση να καταθέσει την πρότασή της και θα τοποθετηθούμε αναλόγως. Θεσμικά και με τη σοβαρότητα που απαιτούν ζητήματα ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Γεγονός είναι πάντως ότι μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Πρωθυπουργού διαφαίνεται ότι η πρόταση της κυβέρνησης θα είναι ελλειμματική. Σε κάθε περίπτωση εμείς ως ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, επειδή θέλουμε να είμαστε συνεπείς σε αυτά που λέμε και πράττουμε και θέλουμε να είμαστε η φωνή αυτών των ανθρώπων, θα φέρουμε στη Βουλή τις προτάσεις μας έτσι ώστε το νομοθέτημα αυτό να είναι πλήρες και να καλύπτει τα δικαιώματα όλων των συμπολιτών μας.Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ απέναντι στο σύστημα παντοκρατορίας της δεξιάς που δεν έχει ακόμα αντίπαλο, είναι ώριμο τέκνο της ανάγκης.

«Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ να έχει οργανωμένη παρουσία και δράση και στο πιο μικρό χωριό»

Της ανάγκης ώστε από αύριο το σύστημα εξουσίας του κυρίου Μητσοτάκη να ξέρει ότι υπάρχει ένα νέο πολιτικό και κοινωνικό ρεύμα που αμφισβητεί την πολιτική του και ανοίγει τον δρόμο για μια νέα εποχή για τη χώρα μας. Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ μιλά για την ανάγκη ενός νέου παραγωγικού μετασχηματισμού, την ανάγκη θωράκισης των κοινωνιών μας από απειλητικά φυσικά φαινόμενα και την κλιματική αλλαγή, για την ανάγκη και τη δυνατότητα η ελληνική περιφέρεια, οι πόλεις, τα χωριά, και ο τόπος μας η Πελοπόννησος να είναι τόποι δίκαιης και συμπεριληπτικής ανάπτυξης. Διοργανώνουμε το αμέσως επόμενο διάστημα σε όλη την Ελλάδα 80 ανοιχτές συνελεύσεις και εκδηλώσεις, φιλοδοξώντας η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ να έχει οργανωμένη παρουσία και δράση και στο πιο μικρό χωριό. Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε κάθε δημοκράτη πολίτη στην πρώτη μας εκδήλωση στην Πελοπόννησο, που θα γίνει στην Καλαμάτα, τη Δευτέρα 15 Γενάρη στις 7.30μμ στο ξενοδοχείο Rex. Για να συνδιαμορφώσουμε μαζί τον νέο φορέα της σύγχρονης αριστεράς στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις