ΕΛΛΑΔΑ. Ο Eκπρόσωπος Tύπου του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής κ. Δημήτρης Μάντζος ανήμερα της σημερινής επίσκεψης (19/1) στην Αχαία του Προέδρου του κόμματος κ. Νίκου Ανδρουλάκη, μίλησε για τα φλέγοντα ζητήματα της ακρίβειας, τα θέματα που αφορούν την αγροτική οικονομία αλλα και το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δηλώνοντας τα εξής:

«Η ελληνική κοινωνία είναι τα τελευταία δυόμισι χρόνια βυθισμένη στην ακρίβεια. Οι πολίτες αναμετρώνται καθημερινά με τις αντοχές τους για να πληρώσουν το σουπερμάρκετ, το ρεύμα, τα καύσιμα, το ενοίκιο που έχει αυξηθεί για μια οικογένεια 40% τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όμως, είναι όλα καλώς καμωμένα. Δεν ακούει ούτε το «καμπανάκι» των οφειλών νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, που ξεπερνά τα 270 δισ. ευρώ. Όταν η σωρευτική αύξηση του πληθωρισμού στα τρόφιμα έχει φτάσει στο 27%, πολύ υψηλότερα από άλλα ευρωπαϊκά κράτη όπου οι μισθοί είναι σημαντικά ψηλότεροι, αρκείται σε «καλάθια» και pass.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει προτείνει εξαρχής μόνιμα μέτρα για να ανακουφίσουμε ουσιαστικά τους πολίτες. Προτείνουμε μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, ενίσχυση των ελέγχων στην αγορά και πρόστιμα έγκαιρα σε όσους αισχροκερδούν, όχι για επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς, όπως κάνει η κυβέρνηση για να καλύψει ότι έχει γίνει τροχονόμος των ισχυρών συμφερόντων και των πολυεθνικών.

«H κυβέρνηση έχει αφήσει την ελληνική περιφέρεια στην τύχη της»

Κι έρχεται ο κ. Μητσοτάκης να πει ότι τώρα ανακάλυψε το «τέρας της ακρίβειας», όταν τα τελευταία δυόμισι χρόνια οι τράπεζες έχουν βγάλει 7,5 δισεκατομμύρια παραπάνω κέρδη και 2 δισεκατομμύρια τα σουπερμάρκετ. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, η κυβέρνηση έχει αφήσει την ελληνική περιφέρεια στην τύχη της, χωρίς ισχυρές κοινωνικές δομές κοινωνικού κράτους, με νοσοκομεία και κέντρα υγείας σε ασφυκτική πίεση. Κι ενώ οι αγρότες μας αδυνατούν να ανταποκριθούν στα αυξημένα κόστη, με ευθύνη της κυβέρνησης μειώθηκαν οι πληρωμές άμεσων ενισχύσεων για το 2023, ακόμα και κατά 45%.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι διαχρονικά στην πρωτοπορία των κοινωνικών μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών στο οικογενειακό δίκαιο»

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ανοίγει μια ανορθολογική δημόσια συζήτηση για τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και την ισότητα, καταφεύγοντας μάλιστα σε αντικοινοβουλευτικές πρακτικές. Για εμάς δεν μπορεί να τίθεται ζήτημα κομματικής πειθαρχίας σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το ΠΑΣΟΚ είναι διαχρονικά στην πρωτοπορία των κοινωνικών μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών στο οικογενειακό δίκαιο, με την κατάργηση της προίκας και της ποινικοποίησης της μοιχείας, τον πολιτικό γάμο. Είμαστε από θέση αρχής υπέρ της κατάργησης των διακρίσεων, της ισότητας στον γάμο και της διαφύλαξης του συμφέροντος του παιδιού. Θέλουμε να είμαστε η καθαρή προοδευτική φωνή που χωρίς λαϊκισμούς θα δώσει προοπτική και ελπίδα στον ελληνικό λαό».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις