ΕΛΛΑΔΑ. Ο πρώην υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Αραχωβίτης, μίλησε αποκλειστικά στο Notopress αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο των αγροτικών μπλόκων, την στάση και τις κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων στην Πελοπόννησο, αλλά και το τι ισχύει σε σχέση με τις αγροτικές επιδοτήσεις και την δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής, ότι επί ΣΥΡΙΖΑ οι αγροτικές επιδοτήσεις φορολογήθηκαν απο το πρώτο ευρώ.

«Η Ε.Ε. ζητάει από τους Αγρότες να κάνουν περισσότερα για το περιβάλλον αλλά με λιγότερους πόρους»

«Επιτέλους οι αγρότες μας στην Πελοπόννησο αλλά και σε όλη την χώρα κινητοποιούνται. Έφτασαν στο χειρότερο σημείο και πλέον δεν έχουν άλλο δρόμο από τον δρόμο του αγώνα, ότι κερδίζεται κερδίζεται μόνο με αγώνες. Η Ε.Ε. ζητάει από τους Αγρότες να κάνουν περισσότερα για το περιβάλλον αλλά με λιγότερους πόρους, με την κυβέρνηση παράλληλα να μην τους έχει δώσει τίποτα, καθαρά και μόνο για να μην δυσαρεστήσει άλλες επαγγελματικές τάξεις. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες μαζί με τους αγρότες και τους καταναλωτές, οδεύουν σε πλήρη εξαθλίωση και δεν θα είναι παράξενο να δούμε το επόμενο διάστημα, κι άλλες επαγγελματικές ομάδες να ενεργοποιούνται μαζί με τους αγρότες».

Τι προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. ως άμεσα μέτρα υπέρ των Αγροτών:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. προτείνει τα 8 σημεία που έχει καταθέσει και ο Πρόεδρος κ. Στέφανος Κασσελάκης, που περιλαμβάνουν άμεση κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης που αφορά τα καύσιμα στην αντλία, το πλαφόν στην ηλεκτρική ενέργεια όπως το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019, άμεση αλλαγή των κανόνων του ΕΛΓΑ με κρατική συμμετοχή και αποζημιώσεις 100% στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, των αγροτών και κτηνοτρόφων».

«Είναι ψέμα εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φορολόγησε τις αγροτικές επιδοτήσεις»

«Είναι ψέμα αυτό το οποίο είπε ο κ. Μητσοτάκης στην Βουλή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, φορολόγησε τις αγροτικές επιδοτήσεις και αυτό γιατί ο συγκεκριμένος νόμος είναι από το 2013. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση έφερε 3 αφορολόγητα στις αγροτικές επιδοτήσεις, μαζί με το τραπεζικό ακατάσχετο των λογαριασμών, για τις αγροτικές επιδοτήσεις.

«Οι αγρότες είναι οι επαγγελματίες που παράγουν την τροφή»

«Αν δεν πάμε σε ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο και δεν αντιληφθούμε ως κοινωνία και οικονομία, ότι οι αγρότες είναι οι επαγγελματίες που παράγουν την τροφή που τρώμε, τότε μας περιμένουν άσχημες εξελίξεις».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις