ΜΥΣΤΡΑΣ. Το notospress πριν από ένα μήνα είχε γράψει ότι στα Παλαιολόγεια 2024 έχουν προσκληθεί για να συμμετέχουν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Σήμερα επιβεβαιώνεται. Ο Πρωθυπουργός ρυθμίζει το Πρόγραμμά του ενώ ο τέως Πρόεδρος έχει αποδεχθεί την πρόσκληση.

To παράδοξο συναντάται στην πρόσκληση προς τον Πρωθυπουργό η οποία δεν έγινε από τον δήμαρχο της πόλης αλλά από έναν εκ των βουλευτών της ΝΔ. Την πρόσκληση έχει απευθύνει ο βουλευτής Νεοκλής Κρητικός διαμορφώνοντας έτσι ένα καινοφανές πλαίσιο πρωτοκόλλου αλλά και δεοντολογίας. Όπως αναφέρει το γραφείο του βουλευτή «θεωρώντας πως συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή μιας επίσκεψης την Τετάρτη 29/5 στον Μυστρά, πριν 1,5 περίπου μήνα ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός απηύθυνε κάλεσμα προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη: αρχικά με κατ' ιδίαν επαφή, ενώ εν συνεχεία επικύρωσε το κάλεσμα με αποστολή επιστολής. Όπως τονίζει στην επιστολή του, η επίσκεψή του θα μπορούσε να συνδυασθεί με την ξενάγησή του από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και την επίβλεψη των εργασιών στο Παλάτι. Ο ίδιος αμέσως δήλωσε την προθυμία του και ρυθμίζει το πρόγραμμά του, ώστε να «δώσει το παρών».»

Αυτονόητο είναι ότι ο πρωθυπουργός της χώρας ερχόμενος στον Μυστρά και τη Σπάρτη θα τύχει της αρμόζουσας υποδοχής και φιλοξενίας ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η πρόσκλησή και η ανακοίνωσή της όχι μόνον αποκλείει εμμέσως πλην σαφώς θεσμικούς αλλά αιφνιδιάζει και κομματικούς.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις