ΕΛΛΑΔΑ. Εκτός εκλογικής αναμέτρησης μένουν οι Σπαρτιάτες καθώς το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου μπλόκαρε τη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές.

Οι δικαστές έκριναν πως «δεν συντρέχει περίπτωση ανακήρυξης» ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στις επερχόμενες εκλογές.

Στις Ευρωεκλογές 31 κόμματα

Τριάντα ένα κόμματα και σχηματισμοί κομμάτων θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου καθώς πήραν το «πράσινο φως» από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Το αρμόδιο τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου προχώρησε στην ανακήρυξη των κομμάτων μετά των έλεγχο των αιτήσεων που είχαν καταθέσει συνολικά 46 συνδυασμοί και κόμματα.

Το δικαστήριο, ομόφωνα, δέχτηκε πως δεν «συντρέχει περίπτωση ανακήρυξης» για 15 κόμματα μεταξύ των οποίων και οι Σπαρτιάτες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα 14 κόμματα δεν είχαν καταθέσει το απαιτούμενο παράβολο των 20.000 ευρώ.

Εκτός εκλογικής αναμέτρησης μένουν οι Σπαρτιάτες καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο δεν είπε «ναι» στη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές .

Άλλωστε, ενστάσεις για τη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές εξέφρασαν με υπομνήματα τους στον Άρειο Πάγο η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ τα οποία, μεταξύ άλλων, επικαλέστηκαν τις αναφορές του επικεφαλής του κόμματος Βασίλη Στίγκα περί καθοδηγούμενων βουλευτών από εξωκοινοβουλευτικούς που λειτουργούν με όρους «greek mafia» και «Δον Κορλεόνε» αλλά και τις διώξεις που ζήτησε να ασκηθούν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σε βάρος 11 μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας για εξαπάτηση εκλογέων.

Την κίνηση στήριξε με επιστολή της και η Νέα Αριστερά. Από την πλευρά του το κόμμα των Σπαρτιατών έκανε λόγο για «συνταγματική εκτροπή», χαρακτηρίζοντας το υπόμνημα της Ν.Δ. ως «κατάπτυστο, με ανακρίβειες και αισχρά ψεύδη».

Πλέον, τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Εκλογοδικείο καθώς μετρά αντίστροφα ο χρόνος για να ανακοινώσει την απόφαση του που αφορά τη νομιμότητα της παρουσίας του κόμματος των Σπαρτιατών στη Βουλή. Πρόκειται για μια απόφαση η οποία, στην περίπτωση που κηρυχθούν έκπτωτοι οι Σπαρτιάτες, θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις καθώς είτε θα οδηγήσει σε καταμερισμό των εδρών τους είτε σε επαναληπτικές εκλογές στις περιφέρειες που εξελέγησαν.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις