ΛΑΚΩΝΙΑ. Μια ιδιαιτέρως χρήσιμη συνάντηση προκάλεσε ο Βουλευτής κ. Νεοκλής Κρητικός, προκειμένου να ενημερωθούν οι δήμοι και η περιφέρεια, από την αρμόδια υφυπουργό κα Έλενα Ράπτη για προτάσεις χρηματοδότησης δράσεων, Ειδικών Μορφών Τουρισμού.

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, το υπουργείο ενισχύει δράσεις που αφορούν Ειδικές μορφές Τουρισμού, καθώς και αντίστοιχα Έργα Υποδομών.

Πρόθεση να αναδειχθούν Τουριστικοί προορισμοί, όπως ο Μυστράς, το Παυλοπέτρι, οι δράσεις ΟΧΕ Πάρνωνα και Ταϋγέτου.

Η παρουσίαση από την υπουργό στάθηκε στο DMMOs ένα σύγχρονο εργαλείο marketing και management στον τουρισμό, το οποίο επεξεργάστηκε το Υπ. Τουρισμού, προκειμένου να βοηθήσει τους Δήμους και τις Περιφέρειες, σε ότι έχει να κάνει με την ανάπτυξη και κυρίως τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Μέσω του συγκεκριμένου χρηματοδοτικού πλαισίου του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, μπορούν να υποστηριχθούν δράσεις όπως: διαχείριση προορισμού, ορεινού τουρισμού, τουρισμός υγείας και ευεξίας μέσω της χρήσης ιαματικών πηγών, αγροτουρισμός και γαστρονομία, αναβάθμιση τουριστικών λιμένων, προσβάσιμες παραλίες, τουρισμός καταδύσεων και υποβρύχιος τουρισμός και άλλα υποέργα.

Πρόκειται για μια σημαντική ευκαιρία για τους 5 Δήμους του νομού Λακωνίας, άλλα και για την Περιφέρεια. Καλούνται να καταθέσουν ολοκληρωμένες προτάσεις, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν καινοτόμες δράσεις στον τουρισμό. Καλούνται να έχουν ετοιμότητα και να ανταποκριθούν.

Ήδη ο σχετικός φάκελος, ο οποίος περιέχει και την αναλυτική παρουσίαση των παραπάνω, προωθείται στους δήμους τους Νομού μας.

Στην συνάντηση, μετά από πρωτοβουλία του κ. Νεοκλή Κρητικού, είχαν κληθεί να παρευρεθούν οι Δήμοι του Νομού, καθώς και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Πελοποννήσου. Παρευρέθηκαν από το Δήμο Ελαφονήσου η κ. Αρώνη Μαρία Αντιδήμαρχος Τουρισμού, από το Δήμος Σπάρτης ο κ. Λάζαρης Θεοφάνης, Αντιδήμαρχος, από το Δήμο Ευρώτα ο κ. Γεωργακόπουλος Νίκωνας, Αντιδήμαρχος και ο κ. Μιχελόγγονας Θάνος Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις