ΕΛΛΑΔΑ. Τις αλλαγές στις Ενοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσε στην εισήγηση του στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για τη «Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων 2024-2035».

Ο Νίκος Δένδιας μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι αλλάζει ο στρατός με ευέλικτες μονάδες μεγάλης πληρότητας. Σημείωσε, μάλιστα, πως η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή 800 στρατόπεδα, δηλαδή περισσότερα από τις ΗΠΑ, ανακοινώνοντας κλείσιμο στρατοπέδων.

«Πάμε σε κλείσιμο 137 στρατοπέδων και αυτό να τελειώσει μέχρι το 2025. Το κάνουμε γιατί δεν έχουμε χρήματα να κλείσουμε άλλα 250», είπε χαρακτηριστικά εξηγώντας πως «πάμε σε ευέλικτες μονάδες μεγάλης πληρότητας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μονάδες στον Εβρο με πληρότητα κάτω από 30% και μονάδα στην Πελοπόννησο με 130%».

«Παράλληλα θα καταργήσουμε πάνω από 30 σχηματισμούς» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τονίζοντας, επίσης, ότι «πρέπει να μπούμε στην εποχή των drones, κάθε μονάδα θα έχει τη δυνατότητα αντι-drone».

Έκανε επίσης λόγο για τεράστια ισχυροποίηση στο Ναυτικό. «Θα αποκτήσει τη δυνατότητα αντιεροπορικής Αμυνας της περιοχής. Θα προβάλει την ισχύ του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να πάμε σε δυνατότητες κυβερνοπολέμου αμυντικές και επιθετικές», σημείωσε ακόμη ο κ. Δένδιας.

Η συνεδρίαση, μετά την εισήγηση του υπουργού Αμυνας, χωρίς τηλεοπτική κάλυψη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις