Περισσότερο σόκαρε η δήλωση Γρηγοράκου παρά η διαγραφή του δεδομένου ότι όλοι γνωρίζουν ότι ο βουελυτής εκφράζει με πείσμα και συνεχή παρουσία την τάση Βενιζέλου στο ΠαΣοΚ.


Σήμερα ο βουλευτής θα είναι στη Σπάρτη για το μνημόσυνο της μητέρας του που θα τελεστεί το Σάββατο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr η διαγραφή δεν του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. «Αλίμονο αν το 2016 δεν μπορεί ένας βουλευτής να πει τη γνώμη του…» έλεγε στους συνεργάτες του.


Σε δήλωση στην ιστοσελίδα του που δημοσιεύουν και τα ΜΜΕ αναφέρει:
«Η επιστροφή στις πρακτικές του παρελθόντος επικυρώνεται με την αυταρχική απόφαση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να με θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο κατακερματισμένος χώρος της Κεντροαριστεράς θα βρει την πολιτική του έκφραση κόντρα στις απαίδευτες ηγεσίες.»


Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος από το 1974 είναι μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με το οποίο εκλέγεται βουλευτής Λακωνίας από το 2000 έως και σήμερα. Έχει διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της Βουλής. Υπηρέτησε με συνέπεια την συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠαΣοΚ.


Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη συμβολή και συνέπεια του Λ. Γρηγοράκου στο ΠαΣοΚ αφού είναι ο βουλευτής που όχι μόνον κράτησε αλλά αύξησε την δύναμή του ΠαΣοΚ στην εκλογική περιφέρειά του τις εποχές που το ΠαΣοΚ κατέρρεε.


«Είμαι της άποψης ότι τα πράσινα, τα κόκκινα και τα κίτρινα καφενεία έχουν τελειώσει την Ελλάδα» τονίζει ο βουλευτής ο οποίος χαρακτήρισε υπερβολή τη δήλωση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά ότι χωρίζει άβυσσος το ΠΑΣΟΚ με τις απόψεις του κ. Μητσοτάκη, υπενθυμίζοντας ότι παρά τις διαχωριστικές γραμμές των δύο κομμάτων, μέχρι πριν έναν χρόνο ήταν στην ίδια κυβέρνηση.


Κανείς επίσης δεν πρέπει να λησμονεί την προσωπική φιλία του γιατρού – βουλευτή με την οικογένεια Μητσοτάκη.
Τα γεγονότα που παρακολουθούμε κάποιοι τα ερμηνεύουν ως την αξιοποίηση μιας ευκαιρίας την στιγμή που αλλάζει το πολιτικό σκηνικό. Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος άδραξε την ευκαιρία να θέσει θέμα μέσα στο ΠαΣοΚ ζητώντας από την κ Γεννηματά να δώσει το στίγμα που θα διασώσει το ΠαΣοΚ από τον κατακερματισμό μιας και η ΝΔ Μητσοτάκη αφορά το Κέντρο περισσότερο από αυτήν του Σαμαρά.


Όλα δείχνουν ότι στο ΠαΣοΚ Γεννηματά υπάρχει ζήτημα συνοχής και συνεργασίας με τον πόλο Βενιζέλου του οποίου στενός συνεργάτης είναι ο Λ. Γρηγοράκος. Έμπειροι περι των κοινοβουλευτικών θυμίζουν επίσης ότι άλλη σημασία έχει μια διαγραφή όταν βρίσκεσαι στην Κυβέρνηση (αποτελεί τιμωρία) και άλλη όταν είσαι σε ένα μικρό κόμμα της αντιπολίτευσης. Άλλωστε μια διαγραφή μπορεί να κλείνει μια πόρτα αλλά να ανοίγει μια άλλη…

Νέα ψηφοφορία για τον Λεωνίδα Γρηγοράκο. Ψήφισε τώρα στο notospress.gr!