ΓΥΘΕΙΟ. Με την κα Αγγελακου, διευθύντρια του Κ.Υ. Γυθείου, αλλά και με το προσωπικό του Κέντρου, συναντήθηκε την Τετάρτη 30/12 ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στ. Αραχωβίτης.

Εκτενής συζήτηση έγινε για τις νέες συνθήκες που έχουν προκύψει εξαιτίας του κορονοϊού, τις ανάγκες στελέχωσης σε βασικές ειδικότητες που αδυνατίζουν το Κέντρο Υγείας -κυρίως του μικροβιολόγου, θέση η οποία είχε δρομολογηθεί για κάλυψη.

Αναδείχθηκε το σοβαρό πρόβλημα που θα προκύψει το επόμενο διάστημα με τους οδηγούς ασθενοφόρων των νοσοκομείων που θα αποχωρήσουν λόγω συνταξιοδοτήσεων, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην διακομιδή των ασθενών σε όλη την Λακωνία.

Ο βουλευτής αντάλλαξε ευχές για τις γιορτές και ευχαρίστησε όλο το προσωπικό που αγωνίζεται για την υγεία μας με αυταπάρνηση.

Ο κ. Αραχωβίτης, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε:

«Είναι άμεση η ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό και εξοπλισμό καθώς και για συνταγογράφηση των τεστ για τον ιό. Δεν πρέπει να μείνουμε μόνο στο χειροκρότημα και την προπαγάνδα. Για το λόγο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ κατέθεσε τροπολογία για ενίσχυση με έναν μισθό των εργαζομένων στην πρώτη γραμμή της πανδημίας».