Δήλωση του Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και Βουλευτή Μεσσηνίας, Αλ. Χαρίτση

ΕΛΛΑΔΑ. Απάντηση στις δημοσκοπήσεις που θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη κυρίαρχο των εντυπώσεων θα μπορούσαν να αποτελέσουν τα νούμερα της οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης στην Ελλάδα. Ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και Βουλευτής Μεσσηνίας, Αλ. Χαρίτσης δηλώνει ότι «ενώ ο κ. Μητσοτάκης κομπάζει για το «πολύ γενναιόδωρο πακέτο στήριξης» της κυβέρνησης, η κοινωνία βιώνει τις επώδυνες συνέπειες της μεροληπτικής του πολιτικής»

Η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Ενώ ο κ. Μητσοτάκης κομπάζει για το «πολύ γενναιόδωρο πακέτο στήριξης» της κυβέρνησης προς τους ευάλωτους, η ετήσια έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ σκιαγραφεί ένα ζοφερό τοπίο για την κοινωνική πλειοψηφία.

4 στα 10 νοικοκυριά είδαν μέσα στο 2020 το εισόδημά τους να μειώνεται, ενώ όσα από αυτά έχουν ως κύρια πηγή εισοδήματος την επιχειρηματική δραστηριότητα, πλήττονται σε δυσανάλογο βαθμό.

1 στα 4 νοικοκυριά παραμένει σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού και 1 στα 10 βιώνει ήδη ακραία φτώχεια, αδυνατώντας να καλύψει ακόμη και τις βασικές του ανάγκες.

Το ιδιωτικό χρέος αυξάνεται, με σημαντική μερίδα των νοικοκυριών να δηλώνουν πλέον αδυναμία να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Την ίδια στιγμή, οι ανισότητες οξύνονται, με την εισοδηματική ψαλίδα μεταξύ των νοικοκυριών να μεγαλώνει, ενώ το ποσοστό των νοικοκυριών με μεσαία εισοδήματα μειώνεται το 2020 κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2019.

Δυσοίωνες, τέλος, είναι οι προοπτικές για το άμεσο μέλλον, καθώς οι προσδοκίες των νοικοκυριών για την οικονομική τους κατάσταση το 2021 είναι εξαιρετικά απαισιόδοξες.

Η μεσαία τάξη, στο όνομα της οποίας μιλούσε προεκλογικά η ΝΔ, καταρρέει.

Ο εξωραϊσμός της πραγματικότητας που επιχειρεί με περισσή αναλγησία η κυβέρνηση, δεν προσφέρει τίποτα στην κοινωνική πλειοψηφία που βιώνει τις επώδυνες συνέπειες της μεροληπτικής της πολιτικής. Αυτό που απαιτείται σε αυτή την κρίσιμη περίοδο είναι ισχυρή πολιτική βούληση και ολοκληρωμένο σχέδιο για την πλήρη αξιοποίηση των σημαντικών χρηματοδοτικών δυνατοτήτων που διαθέτει η χώρα μας σήμερα. Στοιχεία που δυστυχώς απουσιάζουν από τη σημερινή κυβέρνηση».

Ειδήσεις σήμερα:

Εξαδάκτυλος: «Η Λακωνία δεν είναι έτοιμη για να βγει από τα αυστηρά μέτρα!»

Έκρηξη αγγελιών για πώληση ξενοδοχείων και στην Πελοπόννησο

Καλαμάτα: 35χρονη έπεσε από μπαλκόνι 5oυ ορόφου

Κάηκε αυτοκίνητο στο κέντρο της Σπάρτης! (video)

Η Εστίαση της Καλαμάτας ζητά μέτρα στήριξης, μέσω Χαρίτση!

Ξέρεις ποιες είναι οι διαφορές του Φλέρτ από την Σεξουαλική Παρενόχληση ή θα μπλέξεις;

Παγετός σκέπασε τις καλλιέργειες της Αργολίδας (video)