ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Συνάντηση πραγματοποιήσε ο βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης με το Δ.Σ. της Ένωσης Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα με τους Παναγιώτη Λύρα, Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας -Πρόεδρος Συμβουλίου Κοινότητας Καλαμάτας, Αλκιβιάδη Φρέσκα, Πρόεδρο Τ.Κ. Μελιγαλά, Δήμου Οιχαλίας, Δημήτρη Δημητρούλια, Πρόεδρο Τ.Κ. Πιπερίτσας Δήμου Μεσσήνης και Ιωάννη Καλύβα, Πρόεδρο Τ.Κ. Εύας Δήμου Μεσσήνης.

Ο βουλευτής δήλωσε: «Με τον «Κλεισθένη Ι» η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε την αντιπροσώπευση των μικρών και απομακρυσμένων κοινοτήτων εντός των μεγάλων δήμων. Ενεργοποίησε μια νέα γενιά αυτοδιοικητικών που στόχο έχουν την εκπροσώπηση των συμφερόντων του τόπου τους, πέρα από κομματικές ή δημαρχοκεντρικές εξαρτήσεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με την προαναγγελία της κατάργησης του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι» και της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο όνομα της δήθεν «κυβερνησιμότητας», καταργεί την ξεχωριστή κάλπη για τις κοινότητες και τα κοινοτικά συμβούλια επαναφέροντας την λογική της αρχής του ενός ανδρός στην αυτοδιοίκηση.

Η ύπαιθρος καταδικάζεται σε υποβάθμιση και μαρασμό. Η αντί-μεταρρύθμιση της κυβέρνησης συναντά ισχυρές αντιστάσεις από τις τοπικές κοινωνίες, πέρα και πάνω από κομματικές σκοπιμότητες».