Συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του Σταύρου Αραχωβίτη για τις μετακινήσεις των φοιτητών στους τόπους κατοικίας τους

ΛΑΚΩΝΙΑ. Η Ερώτηση που είχε καταθέσει πριν από τα Χριστούγεννα ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Στ. Αραχωβίτης σχετικά με τη δυνατότητα των φοιτητών που σπουδάζουν σε άλλο τόπο από τον τόπο κατοικίας τους, να επιστρέψουν στις πόλεις σπουδών τους, συζητήθηκε τη Δευτέρα, 8/2.

«Αυτό που τελικά κατέστη σαφές είναι ότι, όχι μόνο το Υπουργείο δεν προέβλεψε την επιστροφή των παιδιών στον τόπο σπουδών τους -παρά μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις- αλλά δεν κατάφερε να δώσει ικανοποιητική απάντηση -διά στόματος του Υφυπουργού Αγγ. Συρίγου- για τους λόγους που η κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται. Οι περισσότεροι φοιτητές έχουν τα βιβλία τους και την οργάνωση της μελέτης τους στους τόπους σπουδών τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αραχωβίτης.

Υπογράμμισε, δε, πως «…δεν νοείται να βαδίζουμε προς το τέταρτο εξάμηνο και οι φοιτητές τεχνικών, γεωπονικών ακόμη και καλλιτεχνικών σχολών να μην έχουν μπει ακόμη σε εργαστήριο. Να ανοίγουν δημοτικά, γυμνάσια, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και να μην ανοίγουν τα εργαστήρια -όχι τα αμφιθέατρα- των πανεπιστημίων, έτσι ώστε οι φοιτητές να έρθουν σε μία άμεση επαφή με το αντικείμενο. Πώς θα πάρουν πτυχίο χωρίς να έχουν μπει μέσα σε εργαστηριακή αίθουσα;».

«Γιατί επιμένετε να μην έρθουν οι φοιτητές στις πόλεις των σπουδών τους και μέσα σε αυτές τις συνθήκες εισάγετε νομοσχέδιο στην Ολομέλεια το οποίο έχει φέρει όλη την κοινωνία απέναντί σας; Μήπως δεν θέλετε οι φοιτητές να είναι στις πόλεις όπου φοιτούν για να μην μπορούν να αντιδράσουν σε ένα νόμο που δεν βρίσκει κανέναν, μα κανέναν, υποστηρικτή; Μήπως πραγματικά ο στόχος είναι να μην υπάρξει αντίδραση σ' αυτό το νομοσχέδιο;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής.

Ο κ. Αραχωβίτης, κατέληξε, λέγοντας, «…Η λογική της Κυβέρνησης της ΝΔ δεν είναι η λογική της επίλυσης των πραγματικών προβλημάτων, αλλά βασίζεται στη δημιουργία ενός κλίματος τρομοκρατίας και απομόνωσης σε όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Λύσεις χωρίς συμμαχίες αποδοχής μέσα στην κοινωνία δε μπορούν να υπάρξουν, κι όμως, η Κυβέρνηση συνεχίζει να εμμένει σε αυτή την καταστροφική τακτική».

Δείτε την Επίκαιρη Ερώτηση του Σταύρου Αραχωβίτη στη Βουλή, για τις μετακινήσεις των φοιτητών