ΚΑΣΤΟΡΙ. Με το τοπικό συμβούλιο και τους συλλογικούς φορείς του Καστορείου συναντήθηκε την Παρασκευή, 12/2, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ. Αραχωβίτης. Ο βουλευτής κάλεσε τους τοπικούς φορεία σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, κατόπιν και του ψηφίσματος του Τοπικού Συμβουλίου και της επιστολής του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, για την απόφαση παύσης λειτουργίας του ΚΕΠ της περιοχής.

Παρόντα στη συνάντηση και τα μέλη του τμήματος Αυτοδιοίκησης της ΝΕ Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ.κ Παναγιώτης Κουμουνδούρος (επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ΑΝΑΣΑ) και Κώστας Σταμάτης (δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης).

Για το πολύ σοβαρό θέμα που δημιουργήθηκε με τη λειτουργία του ΚΕΠ, συμφωνήθηκε ομόφωνα ότι, «…η έλλειψη προσωπικού δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για να κλείσει μία υπηρεσία σε ένα μεγάλο χωριό του Ταΰγετου απομακρυσμένο από την Σπάρτη και με υψηλό μέσο όρο ηλικίας».

Έμποροι κι Επαγγελματίες Καστορείου: Το Κ.Ε.Π. πρέπει να παραμείνει

Επιπλέον, ο Δήμος Σπάρτης καλείται, «…να αναθεωρήσει την απόφασή του και να αξιοποιήσει το προσωπικό που διαθέτει, μόνιμο και έκτακτο, και να ζητήσει την στελέχωση των υπηρεσιών του με επιπλέον μόνιμο προσωπικό».

Περαιτέρω, ο κ. Αραχωβίτης, έθεσε προς συζήτηση τη βελτίωση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καστορείου, τη σημασία της λειτουργίας του Γυμνασίου και Λυκείου, την κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης Ταΰγετου και το θέμα της αδειοδότησης των ανεμογεννητριών στον Ταΰγετο.

Εν κατακλείδι, ο βουλευτής, αφού ευχαρίστησε τους φορείς της περιοχής, δήλωσε:

«Η διατήρηση υπηρεσιών και η βελτίωση των συνθηκών ζωής στις απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα περιοχές είναι πλέον ζήτημα περιφερειακής ασφάλειας. Είναι ταυτόχρονα ζήτημα σεβασμού στους ανθρώπους, νεότερους και μεγαλύτερους, που δεν έφυγαν για τα αστικά κέντρα. Και σ' αυτή την προσπάθεια δεν χωράνε παλιομοδίτικες μικροκομματικές διχαστικές προσεγγίσεις».