ΣΠΑΡΤΗ. Ιδιαίτερη αναφορά στα ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες της Λακωνίας έκανε ο Θανάσης Δαβάκης κατά τη διάρκεια τής, μέσω τηλεδιάσκεψης, ομιλίας του στη Βουλή για το θέμα της ίδρυσης της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας.

Ειδικότερα, ο Λάκωνας βουλευτής, απευθυνόμενος στον παρόντα υπουργό Επικρατείας, κ. Γεραπετρίτη, έθιξε τις αποκαρδιωτικές συνθήκες διδασκαλίας που επικρατούν στο Ειδικό Σχολείο της Σπάρτης και τις προσπάθειες που γίνονται ώστε αυτό να μεταφερθεί σε άλλο χώρο.

Ο Κ. Δαβάκης ανέφερε:

«Αυτή τη στιγμή μου έρχεται στο μυαλό, κύριε Υπουργέ, το Ειδικό Σχολείο της Σπάρτης, το οποίο ακόμη λειτουργεί σε ένα παλιό δημοτικό σχολείο, σε ένα δημοτικό σχολείο δύο αιθουσών και σε κοντέινερ. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό, προσβάλλει και τον πολιτισμό μας και τις όποιες ομιλίες κάνουμε αυτή τη στιγμή επ’ ευκαιρία ενός τέτοιου κομβικής σημασίας και πολύ ιδιαίτερα σοβαρού νομοσχεδίου. Γίνεται μια προσπάθεια -αφού μιλάω γι’ αυτό- να μετακινηθεί το Ειδικό Σχολείο σε έναν άλλο χώρο, μια προσπάθεια που με τις δυσλειτουργίες και τη γραφειοκρατία ακόμα συνεχίζεται. Πιστεύω, σύντομα, ότι θα ολοκληρωθεί».

Δεόντως επισημάνθηκε η ανάγκη βελτίωσης της υποδομής των γραφείων του Σωματείου των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες της Λακωνίας.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Λάκωνας βουλευτής, χαρακτήρισε την ίδρυση της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας, «…ένα βήμα προόδου στη μέριμνα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες», και εξέφρασε την ελπίδα ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα τύχει ευρείας υποστήριξης από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η ομιλία του κ. Δαβάκη: